Thursday, December 30, 2010

sawadika...!

lama gila aku x jupa member sowang nie...padahal duk bangsar jerk..keh..keh..cmm ler jauh sgt..*kalau kentut pon leh bau *..T_T

bnunyiknye mcm nieh.."cik nath jom g bangkok?"..hohoh..bulat mata aku nieh...cik cma ckp dlm bulan march nie..hohoh...best..best..plus dia ckp lagik just only rm 1k jer tau..included flight ticket 2 way !...4d 3 n..by air asia..ceh..ceh..bila lak air asia suh aku wat promotion lak nieh...?T_T

bunyi mcm best kan..tp tu lah..sumanya libatkan cost lagik!...wawaaas..
tp duk ligat pk lagik nieh..sbbnyer nak shopping+ makan2 ..nak beli some gift lagik kan.mau kena extra  1k..uweks

dan yg paling penting...ceq kena dptkan 50mm tu dulu..dah xleh dah..
.selalu ja 50mm tu mai dlm mimpi ceq nieh..*psstt ada sapa kesah ka?"/..hehehe so x leh lagik g bangkok!...



so abaikan dulu pasal g bangkok tu noh..cik nathrah ye!...

bila tgk pic2 kat thailand nie ada yg best..then ada gak yang....



 goreng masak kicap....hehhehe..

wat sup pon sodap nie kan..hohoho..


so meme kompem lah...x mo p!...ahaks..
bnyk beza kan ngan malaysia kita...

Tuesday, December 28, 2010

location menarikk nak wat pre wedding?

best lah bila jenjalan ziarah blog2 kekawan len nieh..comel2 belaka..ade yg hidang info yg menarik..ase mcm x mo balik ke blog sendiri dah..padahal buka blogspot nak update benda. lain..ishhh *kena halau ke baru nak balik?.LOL


ok
ok
...bnyk gak yg kita leh ambik jd guide line bila kita ziarah blog kekawan len..tu termasuk kita ziarah blog yg sedia ada femes tu kan.. blog yg femes nie x sempat nak melayan tetamu coz die bz ngan ziarah beratus2 dlm 1 masa yg sama kan..so x pe..sy faham...T_T..cehceh...:P

pe lah yg duk melalut nihh..
ok
ok
td my cousin da gak tanya dia nak wat  wedding banner ..tp ari tu aku dah janji nak wat pre wedding for 2nd time ...tp lom masa yg sesuai lagik..alasann ceq  "sibuk lah "...*sibuk ke?sibuk tidoq!...

dlm duk pk2 nie ade gak aku terasa nak wat pre wedding tu kat melaka..
coz bnyk yg aku tgk pro photographer bnyk ambik kat melaka..best2 jerk..
bg aku yg mula2 berkecimpung dlm bidang nieh,..mcm nak try gak la..plus melaka agak dekat ngan umah..

tp yg 1st time wat prewedding depa nieh ..lokasi kat taman botani putrajaya..





melaka bnyk tempat yg best2 kalau  nak wat classic picture..eheks..mcm ler terror ambik gambaq* ade aku kedah! LOL


nie tempat yg aku wajib ambik kalau jadik !..comfirm ahaks




yg nie comfirm lahh..ceq akan ambik nanti kat sini!..


yg pon sama gaks.bnyk dah idea nieh!>.

ok yg kat atas nie sket jerk...tp b4 tu..aku lak kena pikiaq tuk depa niehh nak pakai yg sesuai..cewahhhh..saje jerk nak wat kelam kabut padahal....biasa2 ja..hahha.

hurm...

kaler ni mcm ok jerk kan..coz kalau both same kaler mcm dah biasa sgt kot..ahaks


hehe...x saba lah asa nya aku nak ambik pic depa tu nanti...asal aku lak yg excited nieh?ahaks..



Monday, December 27, 2010

KeLja MOOd + HOme Sick

semalam puas gak aku duk mencari sumber2 inpirasi nak join da course photography..tp bila dah bnyk sgt ..pening lak dah..suma offer yg terbaikk punyos..




last2.."len kali lah..."
tp hurmm azam new year nieh!..kena wat something new..cewahhhh...koya minah nih!
stop nathrah!...
usaha dulu baru ler nak tgk yg next list azam ang tu ya!


aku x tgk just nak list..
leh x?hoho *_T


1) lense 50mm - i have get it ..
2) insurans prudential kasi jalan dulu!
3)biz tudung ang tu nathrah....kasi gedebus..nie x ..asyik delay jer..:P
4).......kumpul wet byk2 
5).....x mo dah malas study!...g class x nak ponteng2 dah..
6)....diet ?...kah.kah..yg nie aku ase payah kot..tp leh jerk kan..kan....(LEH MAKAN BNYK LAGIK!)




nie gambaq sengaja ambil dr belakangg..coz nak kasi nampak kuwus..kah..kah..padahal side len..tudiaaaa



target by da end 2012 ...dah leh wat suwat tukar balikk UTARA noh...


hasil dr menilik kat cik gugel T_t


banggga nie nanti nak suh ketua jabatan sing suwat tukaq aku....cmm na lah agak reaksi muka aku waktu...


hahahhaa.koyaaanya minahh niehh!!...


tp setiap ari tu yg aku pk..coz aku ase setiap owang kena berubah menjadi yg lebih baik dr ari nie..dan x salah kita cuba benda yg baru if benda2 tu leh dtgkan kebaikan kat kita n owang lain..cecehceh...*ni ayat skema sekejap sambil aku duk taip nie aku duk tepuk2 pp ni...coz ase mcm "iya ke aku niehhh..."


sampai bila kita nak di level yg sama jerk..kita just tgk owang len berubah dan berubah..kita? just duk tgk jam..pastu baru nak perasann "hrumm jap je kan dah nak 2011 kan , x sedar pon " or yg lebih dramtiknye "eh dah tua aku upanya" oh no no ..x mo mcm tu ya..x mo..kah..kah..x mo tua! ade lak mcm tu!.







Sunday, December 26, 2010

Anda Followers ArdiniHumaira.com? Sila tinggalkan link anda sekarang | Ardini Humaira

Anda Followers ArdiniHumaira.com? Sila tinggalkan link anda sekarang | Ardini Humaira

http://camcagarfu.blogspot.com

Rajin TetibA..malas selaLu dah

ok..ari nie kununnn yer lah kan..nak mengemaihhh umah yg kechik lagik tinggi ...ahaks..tinggat 3 jer..tp bila nak menapakk..ada gak lah 3 kali aku stop mcm kat R.n R tu..T_T


 tudiiia nampak x??yg bertingkat2 tu?hurmm..

tp bila bangunnn jerk pg td..lagik mau mcm nieh!


bnyk list yg kena buat.. tp sikap burukkkk tu tetap ada!...


hahaha xde kaitan okes..
suka bebenoor lah tangguh2 nieh!~!!!!!..

bila lah nak berubah nieh!!!...dah abih tahun dah weh..mcm nie gak ke?????
ok
ok
last dah mcm nie..sy berjanjiiii 2011  nantiii sy dah x mcm nie dahh!!!...kah..kah..kah..ayat nie gak ler aku pakai masa 2009..tp tgk!>>>


rumah ade 3 biilik jerk tp nak ngemas nyer eden seorang!..so ambik masa sedikit!..plus nanti akan jupa diary2 lama..surat cinta lama..nak baca lagik plus nak berangan nak flash back cite lama lah apa lah...
kan ambik masa tu!...T___T

cite lama2..bila kita Ingat ade yg menyakitkan ati tp ada gak ler yg leh wat kita gelak sebab maluuu..hohoho







Lepas GeraM lagIK..

assalamuaalaikumm...
ce ce ce.....tetiba niehh mood baik ..ahaks..ari nie mood aku nak update blog nie berkobar2..ahaks.coz rasa gerammmmmmm sgt pada en elmo sowang nieh!!!!...


sebab die lahhh aku dok Umah ..menatap lappy nieh..tgk Tv..tgk dinding Umah...makAn pastu tido..ternak lemak2 yg sedia ada bertambah2..penimbang tu ponn satu!..asyik nak menipuuu aku jerk.,aku timbang ler masa bile ponn..asyik nek 1kg..x kan ler makan n.c sepinggan ,kfc sket,ayaq 1 jag..leh nek 1kg...kah..kah..kah..
*tension ke pe minah nie*
ok
ok
dahh..
stop nathrah!...merepek over!..


ok berbalik pada kesah bengang yg teramat niehh... td aku try cool kan diri nieh! dengan istighfar bnyk2..alhamdulilahh berkesan dowh...x caya try !..


nasib bek jugak ler my sis ada ..leh lah jugak die denga luahan x puas ati aku ni!...sambil ngumpat2 manja pasal en elmo nieh!..*manje ke??geli tekak lah wehh...


leh lak en elmo sms + call mcm xdak apa2 yg jd!..
"eh nyayok ka apa mamat nih"??? x kan nak kena bgtau suma alammm sambilll hempuk lovely monster blue die tu ngan kasut size 7 nie kot!!>> sambil jerittt....
"wehhhhh sy tgh marahhhhh ni tau x??"!!!

Saturday, December 25, 2010

video sweet2..T_T

hoho..beran x?

comel lahhh dewang nih!



hoho..walaupun dah agak lama tp still sweet lahh..

CEQ berkeNan design nie!..seyes!

argghhhhhhh ngeliat2 sket badan nie..lenguh dah mata duk belek2 katalog free nieh..ahals
pattern dia sesungguhnya cun!..T_T

plan 4 next month.. try get it lah..hohoho..
hurm agak susah nak cr long sleeve yg sesuai 4 me!..ahak coz agak demuk..huhuk
padahal mcm2 kat butik nuh..tp kalau ler ceq nie slim mcm model2 niehh!!!>>>kan senang!... T_T



MNG





Friday, December 24, 2010

TERpandanG sesuaTu

ari nie aku duk umah jerk..masak pon simple jerk lah..keja pon bnyk x wat lagik..
comforter x ambik lagik..dah berkurun dah..
tp sibuk2 duk online..sibuk ke??hahha..saja2 wat sibuk..cewahhhh..
terpandangg
aku memang minat giloss dlm bab2 photography nie..th y selalu gaks aku usha2 fb,blog2 photographer yg best gedubus!..then memang teringiinn sgt nak jadik pro mcm depa tuh!..
bab editing pon lawa ..sedap mata memandang..mcm real jerk picture dewang ambik tu..
bnyk benda atau bab pasal dsrl nie kalau kita nak pro..kena rajin godek..aku mula pakai 550d tis year.tp bnyk lagik yg aku x tau pasal manual die..bnyk gak aku duk belek blog2 lain pasal dslr..
speed lite die pon aku x pandai lagik nak guna..tp bila owang pakai..kita pon terhegeh2 nak jugak!..dah ..dapat jadik tukun lah pulak dlm bag tuh...hurmm


plan offday nie aku nak ambik outdoor coz of adik eden ada nieh location lom comfirm!,..so leh lah aku ajaq die sket2...
*padahal nak suh die ambik pic kakak die yg memang pantang nampak camera..lol


dlm duk belek2 tu aku terpandang picture nieh...




lawa gila kaler baju dewang kan..yg photographer tu pon terror ar..ambik angle mcm tu..
nanti eden pon nak wat kaler mcm tu..ahaks* saje je berangan..kah.kah..kah ..


simple but just nice..ahaks..suka lah kaler nihhhhh!


Aku MC ari nie!!

hoho..aku cuti sakit ari nie...padahal...
mcm na leh aku x sedar jam berbunyisss kuat giler..penat sgt kah aku?
baru2 nie jerk aku dah cuti lama..berjalan2 dengan penuh semangattt..
may b gak mood keja dah x bapa tough
so mcm2 hal jadik bila nak g kije...hua3..
setiap hari..aku pk nak apply pindah ke utara..*tempat lahir ceq!"
mcm2 angan aku ..
salah 1 nyer..
1)dekat ngan mak n ayah..senang aku nak melawat dewang then jaga 
2)nak wat some bisnes yg senang aku nak handle
3)beli umah dekat ngan area kg...cun dowh if area tu peaceful p/s tu pon if mampu ler...ahaks
....
...
,,,
ahhaha yg len2 tu x leh nak write down here...hoho..sensitipp

sengeh nampak gg yg x cun tu....uweks..*ada ceq kesah ka?

Thursday, December 23, 2010

McM ManA nak iLangkan KesediHan weHH!!!...

unhappy!

bila dah sedihh ...
semua benda asa mcm nak sayuu jerk..
aku sedihhhh sebab ...bila dah dewasa niehh!!!!..( dewasa ke???)
hurmmm bnyk benda kena setel sendirii....
plus ngan masalah2 ekonomi negara kita nie yg kadang2 ok..kadang2 x!>.
minyak leh lak nekk...
so suma barang nek!...
x suka lah weh!!
mcm mana owang yg ada family besar dan income pon kechik??
aduhaii...aku ase sesak nafas bila tis year bnyk lak yg kena "spend"
ohhhhh tidakkk!!!>

saman = done!
yuran next sem =  soon
 kete
insurans..
bil2 yg terpaksa..:(
roadtax + insurans si kechik= jun 2011
minyakk si kechik= * walaupon kechikk kuat gak die makan minyak nieh puk baru tau!

tu  x termasuk dengan extra yg x bape penting lagik!...
ohhhhh...migrainn wehh...
tu pon de niat nak jenjalan lagik...
next trip Bandung mcm dah x jadik nieh!!..
hua3..
erm bg certain owang may b nie prob kechik jerk kan..tp bg eden!!! prob yg "BESAQ " OKES!
bujet nie kadang penentu  emosi kita gak ..( bagi aku ler)
mcm ne ngan owang yg ade prob bujet yg lagik kritikal leh lagik tersenyum dan ketawa ??
aku asa aku x leh nak control kesedihan tu.....

tp kita tetap kena bersyukur dan berusaha lebihhh lagiik..pastu baru kita tawakal...
InsyaAllahh rezeki untuk kita ada,..selagik kita berusaha...
tp mcm mana????
x kan usaha = bodek owang tua???
hohoh
katakan tidakkkkkkk weh...mana nak letak muka nie??? maluuusss..dah keja tp ...duk menengek minta pinjam wet mak ayah..





nie muka tgh duk bersyok bercutiiii...masa nie x pk lak nak berjimat langsung!>...
psstt...sesekali jer kan..x salah..:P





gut news!!!!



wawawaawakakka... sebenarnye gut news nie dah bnyk ari dah ponn..dengan kata len..dah pon basi..tp still best n happy bila aku dapat tau!!!...ahaks

my best fren "wany" dah pon "positipppp"......tutttt...
hehheheeh.

aku ase baru lagik aku attend dewang nya wedding tup2 dah pon....
hua2..dah nama pon rezeki..so kita harus "bersyukur"!!

wedding die on oct tis year!



biasa lah yg nie sket2 nak interprem ...hua3.

suka dah tumpang bahagia 4 my bff..hehhe
aku lak x saba nak tungguu owang baru .T_T
wany lak bgtau die dah scan her baby..so far x de masalah ...(alhamdulilah..)
then die rase sket nervous..
advice aku kat die.."biasa lah tu mula2 jerk..lama2 nanti ok ler..saba ye"..hahahha kelakar lah pulak..mcm ler aku pernah pregnant...*ada aku kesahhh:"T_T



masa nie aku bercuti di penang ...jupa wany after 2 month..ahaks..dah nampak sket perubahan..cewahhh...
apa2 pon tahniahh ye wany..
x bnyk sgt berjalan di penang..coz mcm x cukup masa...ahaks..




Saturday, December 18, 2010

semAlam daN ari nieh!...

wahhhh penat gak si kechik tu bawak kami nie ramai ke yAn..ahak..saje jerk bosan dah duk umah...bawak jenjalan mak n anak2 buah aku tu g umah bapa sedara..ceawahhhh padahal nak melantak asam pedas keladiiii yg mabeless tu...hua3..

sampai dah agak lewattt cehh,..cehh
bujet sampai meme kol 12 lebey..ahaks.T_T

dah abih sesi2 makan bersama2 kuarga tercinta
time golek2..
aku ingat nak ambik view cun kat luar nun..ujan lah pulak.

mak lak leh wat ayat .."dah g ambik daun pisang nuh.."
adohaiii...

x kan pakai cun2 nie nak ambik kot mak?
kununnn ayat pemalass lah kata kan..


ok...dah selesaii cita pasal merepek2 nieh..nak ilang bosan die ari sabtu yg INDAHHH NIEH!!?
tp x ilang2 gaks..

hurm skrg nie trpikiaq lagik nak mencari cendol n laksa kat kg nie..sedap gak lah dr sepang nuhhh...susah betoi nak cr..
idea nak tgk wayang pon ada nieh...
ayah lakkkk jap /..
susahhh...

nie sebelum kitwang gerak..dah nampak dah gemukkk tu..ish..



qistina..

wahhhhhhh lama gak maknjang x jupa hampa suma nohhh T_T

ambik pic bawah lampu bg nampak putihh sket.kahh kahh..
nie daun2 pisang aku..wakakaka..
nenek nak bawak balik ye cu....kah..kah.kah

 sat nah...jap g kita balik..

Wednesday, December 15, 2010

windOw shoPping nohhh

waaaaaaaaaaaaa...baru balik dr bayaqqq samannn okes!..penat aku berdirii ja.silap masuk kaunter lah ..apa bagai..mcm2..ingat 15hb nie last date 4 get 50%..td tannya kat kaunter tu.perhhh hampehhh.."kami x dapat arahan terbaru sampai bila due date 4 less"....

tp ok gak coz aku leh baya suma skali dah then x yah nak susah ati ..tido x lena ...cewahhhh

balik ngan ati gumbira..gumbira ke???ketar2 gak nak baya td..almaklum lahh jumlah saman tersebut sudah jejak 4 angka okes!;...waaaaaaaaa...sedih wehh..wet gaji tu..if not leh dah aku beli aksesori " tuk camca eden tu...hua2...

ari nie aku duk usha jerk lah list2 nieh..huhukk..




"LEN KALI JGN CARI PENYAKITT 
YA ...:T_T

Tuesday, December 14, 2010

mood Cuti~

cuti ..cuti..dan cuti...

uiks...penatt gak kan duk goyang kaki nieh..penat duk pikiaq apa lah kita nak wat ..next..next n next,..
cewahhhh...riak lah tu

dah lama gak aku x update blog yg sememeh nieh...T_T

smlm attend my kazen wedding ...hoho
agak meriah..dan masih kuat lagik budaya kenduri kendara ngan adik badik nieh,..suka lah aku tgk..tp muka ni gak yg mai lewat...tp masih di kira awal la kan..coz sampai dlm kol 11.45am..heheh..kol 12 baru time makan kan..kan..ahaks..

mak n ayah dah awal check in umah mak sue..

tp aku nak cita pasal kazen aku nya majlis,..aku tgk plus duk analiss....cewaahhhhh..
x grand pun majlis..tp meriah....dah lah ujan..tp still gempak!..
bujet yg agak limit.almaklumlah pihak lelakiii okes,..* dah ler kena kasi wet kat the other side!..ahaks..
tp leh di kira gempak..dan ati suma owang senang..
x yah nak kita susah ati bila dah abih majlis...
*pikiaq bnyk mana dah abih nak kena cover balik..
* pikiaq loan dah abihh..

bila kita  wat majliss grand n gempak gedebus !!!!

kita asa mcm syok  owang pujiii,...
*eh cantikkknyerrrr pelaminnnn ang,,,
*ehh grandddd nya...bajuuu
*waahhhhhh mahalll siouttttt hantarann...
*pstt photographer mana ang ambik..siap crew bagai???
*ramai nya flower girl ang...lawa lak tu..
*bapa pakej nie weh????....ngan mata yg agak terbeliak2...mcm mamiii jarumm...uweks...


tp lepas tu????

ahaks..memang kita akn ckp x pe bia kita berabissss pon kan..be coz of sekali seumoqq idup..
tp berbaloiii ka? *nie ayat2 owang yg agak kedekut dan kaki boros gak sebenaqnya...T_T

 suma owang nak yg terbaik dlm hidup kita kan...nak wat yg sehabis baik..
tp kita kena "bersuykur "apa yg kita ada skrg nie ....:) aminnnn...

ok
ok
dahh merepek pasal tu...

erm dah ptg..aku dah berangkat..sesudah perut aku ni disis penuhhhh..dan dah bapa kali aku reload..hahaha.. ...balik...tp si fitrii nie lak suh ambik pic die ..alasan..
*sewa baju mahall...T_T

dah service free/......eeeee....T_T
tp x pe..coz "MY KAZEN"..

nie pic yg aku sempat ambik..
dan siap edit..;












saja ja ..mencelah...ahaks...