Monday, January 24, 2011

dah lama x merepek kat sini~

jadik blur jap..apa lah aku nak merepek ari nie..g pon da lama jugak aku x update apa2 kat sini..g pon aku xde idea sgt..x mcm hot blogger yang len..yg memang gempak dewang nya update!..aku suka baca..best!

hurmm 2,3 ari nie memang aku sibuk sket pon then da dapat 1 penyakit ..

susah gila aku nak tido!

dlm kol 3,4 am baru leh aku lelap..

ada pagi tu aku dah terbabas then lewat g kija...

gilo arh..x nah aku mcm nie..

so aku ada terbaca 1 petua cara nak dapatkan tido yg lena...

[1] Sejam sebelum anda nak tidur, minumlah dua sudu makan apple cideryang dicampurkan dengan satu sudu madu asli dan setengah cawan air.

[2] Ambil 10-12 biji kurma cina dan sedikit biji manjakani. Rebuskan kedua bahan ini sehingga mendidih.

banyak lagik upanya...
aku tgk kat SINI..hurm bnyak gak info yg leh kita apply..



Sunday, January 16, 2011

jupa cik cma!....

hari nie kena kelja weh...


hurm gara2 tgk cita khurafat smlm..aku balik sowang2 dr m/valley ..takot pon ada gaks..ahaks..sket2 tgk belakang..sket tgk2 belakang..kunun...duk terbayang tgk cita td...





ni ha...eeeeeeeeee!

dah sampai umah aku teringat pesan owang2 tua.."sampai umah lewat2 mlm jgn terus masuk umah"...

aku lepak dlm keta..aku baca doa sket2..then masuk umah baca ayat kursi..then yakin!..

cita khurafat tu bagi aku ..ok lah jugak...tp yg x bapa nak best..nya.mentang2 ler cita antu..jgn ler bnyk situasi dia asyik gelap jerk..contohnya..dlm hospital..gelap memanjang...
aku denga ramai yg duk cit cat kat belakang...
"hospital x baya bil..."
nak tergelak pon ada gak...
dah memang pon cita antu kan..kalau nak tgk cita yg happy jerk..tgk cita len la der!..
tp antu dia tu memang takot lah sket...
*ceawahhh takot sket tu."T_T

tgh tgk cite tu aku dah terbayang ..mcm ne aku nak balik jap g...aku duk pk gak h/way mana aku nak lalu jap g...ye lah aku takot ...

pas abih cita tu..aku dah tekad nak balik..x mo dah window shopping..nak sampai awal!...

kununnnnn...

pas abih cita tu..lupa dah cita tu..hahhahaa...

aku jenjalan ngan cma..g mamam dulu ...

lama aku x gosip2 ngan dia...

ahaks...

tp dah dlm keta tu...mcm2 ingat!...ishhh...









 lapaq nie!..tp aku sempat lagik!...















bye2 cma..ceq nak balik dah!,,daaaaaaaa


Thursday, January 13, 2011

temujanji

dah call cosway pasal makeover tu...done!..tis sat kol 12..ahaks..aku nak tgk sgt apa lah nak jd bila dah kena make over nieh!...ahaks...*jgn dah mcm badut dah!....
tu pon sbb terbelanja melebihi had last month..tp tu bukan barang2 yg aku punyo..aku tolong belikan just guna id eden..aci doks mcm tu??
tp ok lah kan...*sedapkan ati sendiri...




x nah try so why not kita try benda yg x nah kita wat...tp benda yg baik2 jerk lah..okes!..


kdg2 kita akan pk apa owang ckp..ape owang pk pasal kita...??tp bila kita syik pk jerk apa yg owang pk n kata..sampaii bila kita nie maju??/


betol lah iklan petronas tu..
"kekuatan kita terletak pada hati"


cewahhhh..iklan petronas lak tetibe..


ok temujanji ngan prudential pon dah!..20 hb nieh okes!..


cewahhhh azam tahun baru nih!...


kita kena cabar diri sendiri~..
xde sapa yg akan tolong diri kita ..selain kita sendiri!...
kena tahu pontensi diri...P/s tgh pk nie apa lah pontensi diri sendiri LOL
napa owang len bolehh ..?kita x leh pulak??
jgn pandang negatif kat owang len ...tu penting!..
selalu jerk kena pk yg baik2 pasal owang sekeliling kita...coz bila kita asyik pk negatif pasal die..akan wat kita ja yg sakit..wat apa?tarak untung woo..
jd kan kita yg terbaik untuk diri sendiirii...x yah susah2 nak wat terbaik tuk owang lain kalau kita x mampu nak wat terbaik tuk diri sendiri!


p/s monolog tuk diri sendiri jerk!



aku baru belajar terapi niehh untuk tido lena sepanjang mlm..coz ade gak sometime susah gilos nak tido..

*kita kena maafkan suma owang sepanjnag ari kita lalui ari tu...
walaupon may b susah  nak maafkan coz die wat benda yg memang x leh blah..tp kita ade untung ke?
asal aku nie asyik sebut untung2 jerk nieh????mata duitan betol!..lol..

bnyk lagik ler yg leh kita wat selain layan perasaan marah tu...cewahhhhh ..kena time x marah leh la kecek gini..time tgh marah gilos2. ??ahaks..

kita kena ingat,suma owang x sama ...kita x kan leh puas kan ati ,,,,gembirakan ati suma owang....so??
kita kena puas ati kite dulu..then gumbirakan ati kita...InsyaAllah..tempias gumbira kita akn jugak mengumbirakan ati owang yg dekat ngan kita...x caya ..try!

lets say..kalau kita moody...then x puas ati something..owang sekeliling kita pon akan dpt effect die walaupon x bnyk...x benst kan mcm tu...
hehhe..oleh yg demikian..cehhcehh mcm nenek kebayan membebel...
kita mula lah dengan langkah yg kechik dulu...jgn terus berlari...
then betol kan niat kita ya...
apa yg kita nak sebenarnya???
Allah tu maha Mengetahui..kita kena yakin padanya!....
go go....
jgn duk kat takuk lama ye ....kita kena berubah!...
masa tu x kan tunggu kita!~
tu suma owang tau ler...pang sket!...
just nak remind!

okes jom kita g kije yahhhhs...!
...

daaaas...

2 minggu tu!!

aduhaiii baru ja 1 ari wehh...aku asa da lama gilakk dah nieh...amboii2...susah bebeno lah nak call!..menciii ar..
aku balik keja ...terus on laptop aku ...aku online YM..aku tgk dia offline..
*die x leh nak onine ke kat sana eh?huhukk
*bnyk kali aku tgk fhone aku..kot2 ler ade call yg bnyk2 angka tu...xde ponn..langsunggg!!!
boley ??boley??bolehhhh!!!???



offshore 2 week jerk tp aku asa mcm 2 tahun kot...gilos lah.. x leh nak contact langsung..
b4 o/s leh gak ler YM..n call sket2,,ni langsung aku x tau apa jadik!..

nasib bek keja ari nie..kalau x??jenuhh lah duk bilang anak tangga!!

*apa sangkut pauttt ngan anak tangga nih???wakakkak

nanti balik aku nak wat ex- sket..ceh..ceh..padahal suka dah balik!...gedik sungguh!..

wat2 terkejut bila dia balik...
hahhaha..



Tuesday, January 11, 2011

1 bulan dah!..

ari nie selamat sampai rumah..alhamdulilah..walaupon kat 300km gak berjalan2..wahhh berjalan ke???

hurm dah sebulan adik aku stay kat sini...2 ari lepas gerak balik penang..anta adik eden tu!..waaaaa :(
dah ilang da sowang photographer ceq yg agak pro lah..ahaks

balik umah ari nie ..aku asa sunyii gila umah...lain ja asa..huhuhukk..tetiba ja sedih!..mode sedih ya!
balik tingat semua benda yg dia buat...sedeiyyyy!...aku x suka owang stay lama2 kat umah aku! sebab nie lah!!!!bila kena balik!..aku akan asa sunyiii gilos umah aku nih!..

x suka , x suka !

semalam sempat jugak jupa classmate masa dulu...zana!..dia kawen next month sama ngan my cousin wedding ..nampak sgt la aku x leh nak attend..maaf ya zana!..tp side her husband..insyaAllah leh sgt2..

lepak kat pantai seagate tu makan2 ...best gak ler..ptg2 mcm tu kan..bnyk ler gosip2 dulu ,kini suma kuaq!..ahaks
 tp yg x lupa..heheh..
mcm biasa loh!...






dah..dah...cukup!
sambung balik kesedihan nieh!...

Saturday, January 8, 2011

bagan lalang lagik!

hurmm dah lama sebenarnye aku x jupa kawan aku yg sowang nieh!...aku pon terkejut gaks tetiba ja dia sms yg die nak sampai...hohoh..


dah ambik die lcct td..kami gerak ke bagan lalang!..ambik angin ..then makan2 c-food kat sana...
dah lama gak aku x kesana..
masa tu aku ada sket susah ati ..


pasal member baik gak ler..die nak aku wat something  yg aku asa berat ati sket lah...ye lah dia punya minta tolong tu future effect gak...


bukan senang kan utuk kita jaga ati suma owang..kalau boleh  kita nak tolong suma owang! tp siapa lah kita nieh kan...makan gajik gaks..susah pe2 hal nanti.kita ja yg tangungg ..minta maaf ya" ________"


hehehe dlm aku duk susah ati ...sempat gak ler kami duk pose2 


*ps..sila tahan muntah anda...keh..keh..keh..









hehehhe suma nya pic bersama payung tercintas...
payung tu gift dr kedai emas "poh kong"...keh keh..

Friday, January 7, 2011

paranomal ~`

paranomal? biase denga? ok..memang plan ari ni lain sebenarnye..tp entah mcm ne lah leh lak terpk nak tgk movie ..T_T

plan asal :- mandikan si kechik tu!


tp len lak jd nya....hurm g m/vally ngan mel..my neber..T_T


aku bengggang sgt ngan 1 cita nieh...aduhaiiiii...excited lah aku nak tgk tp tup2...puas aku nguap..bosannnnnn weh...





tempat yg sama je,,then pe2 entah dia punya jalan cita..mcm ne lah leh jd film nieh!!!..


nyesal aku tgk..


aku cita kat en elmo.."best sgttt cita dia sampaiii asa nak tgk lagik lepas nieh"///
p/s nie ayat nak sakitkan ati sendiri!...


en elmo leh lak ckp..
ohh ok nanti kita tgk ya"//
erkkk....blurp.!


ohh tidak!....







Wednesday, January 5, 2011

wahooooo @_@

dah bapa ari dlm tahun baru ...tp aku masih lagik wat silap time keja pasal date2 ..tgn ni still duk tersasul taip 2010..ahaks..x nak tima kenyataan dah semakin tua nieh !...tampar sket!

lama gak aku x jenguk2 blog aku yg sememeh nieh....x dak apa2 yg menarik aku nak update kat sini..
2 ari lepas aku jenjalan kat melaka..fuhhhhh..nasib bek la x jam teruk ....aku suka..suka..!
lalalala senang ati sambil drive..ahaks..almaklum lah si kechik aku tu kan manual..ahaks..

hohohos....syok jerk jenjalan..tp bile nak balik sok kena keja..mula lah..mood tu x bapa nak ok..aduhaiii...bila lahh nak berubahhh nie cik nathrah!

pic yg xde motif..ahaks..si monter biru..

R n R ayer kRoh..

 sila abaikan kerusi yg kat belakang tu!..ahals..



 masa ni nak g care4 ,,tgk cita "
"the tourist. "
: p
nasib bek ler ada bag nie..leh cover lemak2..gagga



 cover bahagian kaki yg bermasalah jugak..ahals

nie lah adik aku merangkap photographer !.
uweks..