Saturday, February 26, 2011

done! 1st step!

okeh!..lipat lengan baju nieh sket...tgh bengang gak skrg!..mana x nya! aku benganggg sgt dengan owang yg x reti nak beradap kat jalan raya nih !..dia ingat kete die tu best sgt ka???arghhhhh...

aku kelam kabut bg die jalan..kete dia cmm lajuuu gila..bila aku tgk dr belakang..dah ler aku ade exam ari nie!..kena cr sekolah lagik!..plus aku x familiar area KL ..nasib bek ade GPs si elmo..aku bedal!>>anyway thanx ya! ...(*tudiaaa mereban aku terlalut)
ok balik cite td..ok..masa kejadian..*cewahh mcm nak melapor kat polis je..*DENG

aku drive dlm 110 je..coz aku takot ade speed trap!! kat area2 tu meme selalu doh!..then aku pakai lane tgh okes!!lane tgh!...yg lane kanan tu lengang ..xde bnyk sgt kete..pas tu ade 1 kete kaler kuningggggg!!!! yg bg lamp kat aku dr jauh!!>.pe ke hal nya dia ni kan!!!.???nak cepat g la lane kanan tu>>>>ang nak lantak laju pon ikut suka ang la..lane tgh nie gak ang nak tunjuk otai noh!..arghhhh....tensionnn..masa tu GPS x detect lagik sek men.st joHN ..aku takot lambatt je..aku nie terkedek2 la g lane kiri sekalii...dengan rasa kechik nye kete aku kat H/waY tu..tp yg BENGANG kan aku...lepas die potongg...aku ingat die nak lajuu gila bapak la..upanya..hampehhhh....leh lak dia terkedek2 kat lane tgh tu balik....arghhhhh.......aku potong die la balik then aku ambik lane kanann..coz aku x mo belakang kete die!..menyampah dah nieh.. (cite mcm iye iye je kan..T_T

ok..x pe la ..aku dah potong die..tp yg bengangg nye...aku duk menten da balik die leh lak duk cucuk2 angin kat belakang...arghhhhhhh...menciiii la aku mcm niehh!!!
pas tu ide jahat aku tetiba ja ada..hahaha....aku terus slow gila...sampai 40 kot aku menten..hahhaha..die may b bengang kot..die terpaksa potong aku balik..hahhahhaa..sambil die turun cermin kete die..then kami saling berpandangan ( haha..jeng..jeng..)...

die sowang "perempuan".....aku x faham motif si gadis tersebut...T__T
seyes..aku x kenal die!...

ok dah ..turun balik lengan baju aku nieh...
DENG!! mode baik...
aku dah setel ambik exam basic takaful td..alhamdulilah..selamat sampai dan soklan dia tu..hummmm agak aku x faham!..(mana nak faham,stdy nya x!)

aku keja mlm nie weh....owang len suma sedap tido umah..aku ??arhhhh..sampai bila la nie...??
saba ye..
saba ye...
* utk tenang kan ati sendiri
next year..minta tuka balik kedah noh!!1
yes!! x saba aku nak wat surat nieg!!!
yeyeyeye..aku leh stay kat kg aku !
ok lah..daaaa..

Friday, February 25, 2011

hutang!

waaaaaaaahh bnyk gaks yg aku hutang kat blog nie..da lama gak aku x update nieh!..bnyk yg nak aku sumbat dlm nieh..!..wasssssssss..

ok..mula2 aku nak upload pic masa wed cousin aku kat kodiang!..bnyk juga..tp x kan suma nak upload kan..melampauu la tu nak interpremmm ponng!..T_T

dah lama gila wed dia kan..tp ari nie ddah masuk 2nd h./moon dewang dah pon

hhehe....aku masuk keja selepas wed cousin aku tu..(*almaklumla sama tmpt keje*)..penatttt aku nak menjawabbb soklan yg muak aku denga!
bunyi nye mcm nieh..*deng!!!! ("nath..geng yg sowang tu dah selamat..ang bila lagik?")!!!
aku wat2 x denga mula2 tu..hahha..
skrg nie aku bg jawapannnn mcm nie ha.."(tunggu kad ja noh..InsyaAllah)",..ayat cover baikk punyosss..
dulu mula2 dwang tanya mcm tu aku jawab dlm malu2..hehhe*kununnn...padahall mcm nak cekek je owang tanya mcm tu...

may be dewang care sgtt kot..hahhaha..*think +ve ye kekawan!

elmo biasa lah..akan suka la kalau aku cita pasal ni kat die!..arhhhhh..*gedebuss aku tumbuk muka die!.."*gambar die je la..hahha

ni lak cita pasal mak aku yg tercintas lagik comel nieh!!!>.

aku call ja nak tanya pasal washing machine die yg antik lagik berjasa tu..coz mak report kat aku..owang gaji die osak..dah bnyk ari da basuh baju dengan tangan..huhu..kesian lak mak aku nieh..so aku faham..ehem2..

then aku ckp ok..mak nanti mak collect setiap owang dr kami 100 hengget ja. noh..mak jwb.."memang pon"..hehhe
comel la mak aku nieh!...

dah ..aku ingat pasal tu ja..upanya ada agenda len jugak dia nak tanya aku...patut la aku asa nada mak mcm jeng..jeng sket....

mcm nie soklan dia.."hurm x dak berita gembira lagik ka?"ar..?
silap aku ari tu aku dah tunjuk elmo kat mak+ ayah + kak na+ kak sue..= suma ahli family aku time wed farah!..
silap ka??bila aku ckp silap..elmo agak terkecik ati....

aku ckp mak..hum tunggu ja mak noh..
mak akan mula lec class dia..huhuhukkk..aku tension gak nieh!...
aku faham keadaan mak..wisau pasal anak dia...yg tinggal sowang2 kt sini..
aku dengaq je la..jg ati mak tu!
 ok la..layan je pic kat sini..

ok da

masa nie kat mesjid..akad nikah!..

ambik berkat..heheT_T

jeng..jeng..debo sket 

tara...

side pengatin  "lelaki"

pengapit terjun!..T_T

Monday, February 7, 2011

1st day

salam....

alhamdulilahhh selamat sampai ke rumah eden yg kechik nieh!...jem teruk sgt kat h/way plus semalam..teruk gak ler si elmo drive!..tengkius! coz co- pilot sebelah tido ngan nyeyaknye!..sampai x sedar pon kete terlompat..ahaks.

ok dah..merepek...
seyes mode!

hurm kitwang gerak dr sepang kol 12..hoho..jln oke jer..best coz kitwang ramai2 gerak..bukan selalu leh mcm tu..sampai umah pak ngah di kodiang kol 6.30am..tu pon kira awal sampai..ahaks..si elmo n yg lain2 leh la duk test2 160 ..alasan..nak ilang ngantok!..
hoho..x pe..coz aku tido ngan lenaaanya selepas kenyang melantak di r n r !..

sampai jerk..mak pak ngah leh pulak dah sediakan suma kelengkapan tuk kami tidoq!..hoyeahhh..da best la mak cix!.

pak ngah lak (*panggilan tuk jijun!..) suh kitwang tido bilik die..apa lagik cepat je kami kedebummmmm...
ye lah bilik pak ngah siap air-cond bagai! bayangkan umah kg tp fuhhhh....

yg lain2 tido umah kak long..*kakak si pak ngah..

selesannya,.,badan dah ler penatt gilos..*penat ke???tdio jer dr KL td,hahhaha..

ptg tu..dah suma siap..ngan muka ilang dah penat..kitwang g padang besaQ!...hohoh..


masa nie kitwang siap2 nak gerak..
cantik view chuping area !..

mcm kat over -c sket2..ahaha..pasan..

 jom !...


 ramai owang masa nie...
 hoho..mcm biasa lah..menjamu mata aku yg x kenyang2 nieh!

 agak sesak sket..

  nak balik dah!


 mcm biasa..owner slr kena ade1..T_T


dengki!..T_t


Thursday, February 3, 2011

saja ja lah~

hoyeahhhhh!.."
tp sebelum tu..asalamuaalaikum..

td ade member eden yg wat status die mcm nie....

Kuasa Allah swt.....Tahun ini mempunyai 4 tanggal aneh: 1-1-11, 11-1-11, 1-11-11, 11-11-11. Sekarang cuba ini: ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda dicampur dengan umur anda tahun ini.hasilnya pasti =111...nice , Masyaallah !! its miracle , 

aku pon kira2.ha lah..betoi lah...masyaAllah..

masa yg kita ada nie...apa yg harus kita dah dpt?

x bnyk lagik...*tu bg eden ler!

so jgn ler kita abaikan kesempatan yg ada..supaya kita x terlepas dr mengecapi nya! dan hargai lah!...


bnyk benda yg aku kena wat tahun nie!

x nak dah di tahap yg sama!...

*cewahhhh beranngan tu ..memang hobi aku!

jom !..
aku nak pack barang2..mlm nie aku gerak balik kedah!

hoyeahhhhh...





Wednesday, February 2, 2011

selamat kah aku weh?

ho..aku blur jap mcm mana nak update blog aku nieh?boley???
hurmm bnyk gak yg aku nak cita..tp bnyk sgt la pulak..*pang kang dak nathrah nieh!

sok aku gerak balik kedah lagik..leh katakan setiap bulan aku balik niehhh...parakkkk gak weh....huhuh
x kesah la...kan nak wat cm ne my cousin wedding..tp aku asa ralat gak..coz da same time member aku gak kawen 5hb 2..kelantan lak tu..jauh gak.x sempat aku nak bertandang..cewahhhhh .cm ler kita tu penting !UWeks

baju pengapit eden ..hohohoyeahh..kaler purple gelap sgt lah pulak..nak wat cm ne aku dah terberkenan kaler tu..hoho...wisau x match ngan pengapit lelaki jer.. x pe lah..kan..kan..dah sape suh aku cr sendiri??
*tetibe je aku nak emo..apssal?

3 pasang baju aku kebas baru2 ni..ahaks..sian elmo...saba ye...
hehhe..bukan selalu kan..kan..

ok nanti aku udpate lagik  pasal wedding tu..x saba gak aku nak balik nie...hooh

bnyk opismatte aku nak kawen tahun nie..aduhaiiii..jenuhh lah ceq!

next month ade lagik member aku kawen di kedah jugak..12hb 3..aku offer nak ambik pic dewang..disbbkan si "he" tu member baik jugak ler...so aku jsut tolong2 jer..setakat yg mampu..

nak x nak aku kena balik jugak lagik!yoheahhhhh
ok tata...