Wednesday, April 27, 2011

rahsia besar ni tau!ahaks..

"_________" hye

smlm aku sempat singgah umah kak la..hummm cantikkkk umah dia!..aku suka..
pandai kak la deco umah!...simple n nice!..( sorry smlm aku x bawak pon camera )if not leh dah tempek 1,2 kat sini!

then dah lama sgt aku x g umah kak la..fina pon dah besar!..
hummm...

dah cukup~; nanti yg ni masuk buku 5 okesh!..aku akan setel lepas aku exam nanti!..
kununnn...

ari ni dpt gut news lagik!..
aku harap2 betol la suma tu...
benda baik kan..patut suma kongsi..

Tuesday, April 26, 2011

JanjI mesti TepaT der!

"_______"hye..

waah...betol ke aku nihh ari niii???bangunn agak awal?hohoh..
ok..ok x pe..
alhamdulilahh...if not terlajak kang..ha?
ari ni sepatutnya ade janji ngan shima...
tp sorry dear!..aku abih exam ptg sgt dah..x sempat kita nak date..
tp janji tetap janji ya cik shima....
aku tuntuut nihh..hahhaa..
aku tau ..ko baca ini entry!..kua3..

xde kene mengena langsung dengan entry kali ni..kdg2 shima pangai mcm ni ler..
hahaha..( shima comel)
shimaa..jgn marah!..

ang dah janjii kan..ari tu kan..jeng.jeng..

yes..aku akan ambik pic kawen ang nantii..jgn wisau ye shima..
hehehe..abihh la kalau die tau aku wat statement mcm ni..
ok daaa..
jom balik!
bye3..
asalamuaalaikumm..

Monday, April 25, 2011

cuti lama nihh!!!..

"_____"hye.

1st time cuti lama  dan aku x balik kg!!..pelik tu tp betol la nih...serious aku x balik kg...nasib baik la aku sibuk dengan kerja2 aku yg memang saje je kdg2 aku delaykan sket...(aci mcm tu?)if not aku sedih2 sowang kat umah ni..( ada sape kesah ke der?)T______T


bnyk list task aku kat umah ni yg aku kena buat..tp entah bila la nak tick "done"


aku cuti sbb...
1) exam
2)exam
3)exam..
4)....
dan suma nya sbb exam..haishh...!rugi cutiii eden tau!


masa nii aku rinduuu sgt kat....gf n bf nihh..


ayah= tegas sket
mak= best more than ayah ler..T___T



smileT_______T

dah..dah..jom study!..
bye2..asalamuaalaikum!




Sunday, April 24, 2011

semalam kan...

ni cita yg dah agak basi..
tp aku nak cita jugak!...
huhu..

ok...smlm aku ade attend 1 seminar ni kat cheras..ok la seminar die..dan agak berbaloii ngan ape yg kita dah bayar! (x ambik gamba coz aku segannn ramaii sgt owang) hhehe T______T
nanti kalau dah its works..aku bgtau seminar tu ya!..skrg x leh lagikk takot membazir je kalau owang len join!
pastu lom abih lagik seminar tu ada lak news yg aku dpt..ade lagik seminar for canon
owner!...huhuhuh...best gak tu..tp dlm may next month..
mcm2 modul disediakan..

!) utk flash..(kdg2 aku men bedal je speedlite aku tu).T______T*penting sebenarnya flash tu..especially for  outdoor!

2) edit ( ni lagik la pentingggggg...) tetiba aku tingat nak beli PC..ngn TM!...( save!)

3) teknik potret..( penting tuk wedding gak sebenarnye nihh)

4)teknik post processing

5)  idea wif probe
mcm2 lagik...yg bestnya attend bengkel mcm ni kita leh share idea ..mcm2 leh kita tgk....
insyaAllah. bila dah free nanti..akan curi gak masa nak ambik bengkel mcm ni..

....dah stop!..cita pasal tu..hehhe

dekat dengan tempat seminar smlm ..ade 1 pets shop!..aku singgahh ler..kebetulan parking depan2 pets shop tu....
dah lama aku pasang niat nak ade 1 pets  kat umah..



comel doks?
ha...sejuk je kan umah,,kalau ade mcm nihhh
tp takot x sempat nak jaga je..sian lak ..

pastu kat luar kedai tu...ada lak 1 couple yg bahagiaaa sgt uolsss.....mahaiiiiii gila couple niii..tp comell...aku suka tgk....ha..kalau xde rm 16k ..kowang suma jgn harap ler lehhh dpt bawak balikk couple nihhh!!!
ha niii...


marmoset!...
sebelum nii aku x tau lah pulakk dewang ni mahall boleh tahan..
tp lama2 tgkk takot pon ada gaks..
lama gila aku kat pets shop tu..padahal nak tgk ikan je..
tp disbbkan dewang nii...aku sampai duduk kat kusi owner kedai  tu..
hahha..jgn marahh ar..
best tgk dewang nya gelagat..comelo!..


Friday, April 22, 2011

awas buatan orang

"________"


semalam mimpi merepek2..( ade x mimpi yg x merepek?") T_____T

ok..
ok..
mcm nie mimpi nya ......
entah mcm ne lahh..aku leh pakai bnyk sgt barang kemas nie...


lepas tu..zana mintak kat bnyk emas kat aku~!( zana nie kira bff aku gak le)..
iya2 die mintak tp aku x kasi la der...hoho( kejam kan aku).wakakak
tp last2 aku bg gak..
tp aku pelik gak napa lahh dia nak sgt pakai..
upanya..ari ni aku dpt newsss baikk punyosss...
die pregnant 

..lalalala...Pst/nasib baik aku bg dlm mimpii tuuu kalau doks?(T______T xde kene mengena ngan mimiipii akuu)
tp dulu aku penah sembang ngan mak..kalau kite mimpi pasal barang kemas nii...owang tu nak pregnant..dah mcm ni kalau owang len yg pregnant?hahaha..
dah aku yg lom kawen nie mcm ne lak?hahhaha..
ok dah la tu...merepekk je..
ok ni gambo my BFF yg terkena buatan owang,,

congrats zana...x saba nak tgk bb tu nanti..
ok lah...bye2.



Wednesday, April 20, 2011

bila si goku tenet2..

salam.
"__________"

bukan mudah nak paling muka ni dr melihat "sesuatu".. 
nak exam sok..
tp lom wat apa2 lagik..
kete nak kena service dulu..
tp aku berangan2 kununnnya nak cr suasana mcm ni..


ha..kalau mcm ni..comfirmm edenn rajinnn je,,
rajin kew??
hahhaa..
bnyk lagik yg aku x cover~
huhu

takot sok aku jd mcm ni je!..
oh no no..
x akan!
dah jommm kita  buka buku ya!
bye3




Tuesday, April 19, 2011

coklat bodeks!

salam..
"____________________"

pg td bila nak unpack baju2 suma..aku ade jupa benda alah nihh..


aku x bape nak faham ayat nie..
tp sejak bila lak nama aku jd kak nah nieh?
ishh silap letak kot nih..hahhaa
pasan ja ..
kununnn nya tuk aku la..
tp memang tuk eden ok
T______________T

waktu sy g sekolah sy ingat kak nath dah balik..
rupa2nya.??
hahah masih terbongkang kat umah lagik kan..


Friday, April 15, 2011

aku rasa maluu

"____________"
salam..

huhu..skrg nie aku dah asa perasaan malu tu kian bercambah..entah napa entah..

*eh dulu x de ke?hoho...(ade aku kesah?)
humm malu dan marah?
ok bila kita cita pasal malu nie..ada bnyk benda yg menybbkan kita malu pada diri sendiri.

bila sebut pasal marah..yes bnyk bendaaa jugak penyebabnye!

then aku dah tau itu owang!


nak tgk gak sampaii mana la minah + mamat tu wat cita ..
deng!
tp nape lak aku yg jd mangsa nye ni??
dah x de topic sgt ke nak gembang?
sampai benda mcm tu leh jd bahan?
mesti masa tu sonok sgt la..
ye la..benda yg x baik pasal owang kan..
best ar cita..
nak2..owang tu memang x baik sgt ngan dia..
waaahhhhh...sedap ya nyah!

wa ase maluu..
what to do?
hummm..




Friday, April 8, 2011

nak test drive boleh?

"____________"hye!

ari nie aku nak cita sket pasal test drive..hihik..
aku pon lom penah nak test2 drive kat mutiara motor ke apa..coz "sedar diri ni"..
cewahhhh...

hum..sebenarnya nak cita pasal MPV nie..ohhh tuk yg family besau2..amatlah sesuai...




tp proton ade wat promosi tuk test drive
leh la sape2 nak test..
submit kat SINI
aku pon apply..hehhee.
saje je la nak test luck lak..
x silap proton kasi masa dlm 1 minggu nak test ..
jgn tungguu lama2 okesh!

ok..
bye2





Wednesday, April 6, 2011

persepsi PERTAMA~

mak penah cpk yg tgn aku nie panas...
mak asa ke tgn aku nieh?


ha..mcm nie lahh kot ase nya..
kui3..
ok
ok..
benda nie simple je bg sesetengah owang..
tp eden?
hohoh..
no
no..
kena buktikan gak..
x betol tu!..
so aku try ler..
jaga anak2 pokok ni..
hehe
aku x kesah owang ckp 
eleh benda nii pon kecoh..
ada aku kesah ke der?
ingat senang ka nak tungguuuuu...
ok
tgk pic2 yg aku asa
x lama lagik tinggal ranting je nihh
hehehe
ok..masa nie belum pindah lagikk

cewahhhh...kununnn lawa la umahhh..

letak pon sembunyi2 sket..hehex bg kena ujan..

ha...tgk2...

puas gak la aku duk belek2 takot layu la nantiii.



tungguuuu edisiii yg tinggal ranting2 tu nantii..wakakka




Sunday, April 3, 2011

tunggu nantii ya~~

skrg nie memang aku asa mcm x cukup je masa..
ke aku yg x pandai nak arrange masa aku sendiiri?
yes! aku asa betol !

yes..sy mengaku! sy yg salah>>>>>
sy yg x pandai nak urus masa sendiri..
ok..
ok
pas nie sy janjii sy berubah!!!!



1) jom kemas umah jom~
2)jom wat outdoor ~
3)exam coming soon~( should be ready) T_____________T
4)kemas2 sket blog yg sememeh nihh
5)jom kita join seminar tu..23/4 nie..
6)kena cepat urus pasal "si kechik" tu
7)kena update stok cepat sket..
8)kena terminate berukband hampehh yg lemmmmm sgt2.. ( i luv tm>>) tetibe je..hoho
moh tgk kat TM LOVE IT
ok x ?
rm 38 henngeet je wehh...
bg notebook lagik u ollss...
disbbkan eden ni masih lagik "belajar" ( *kununnnn ler kan..)
boleh la bedal ini pakej..
nak compare ngan berukband  ni  yg makin lama ...dah slow sgt2 dah..nak loading page...jenuhh muka tenuk tgk pc~ * mcm mana tenuk tgk pc?













Saturday, April 2, 2011

kAn dah katA dah~

minyak nek~~
kan dah agak ...comfirm!!! nek
penat la mcm nihh...
x lama lagik ron 95 lak..akan jd rega yg dulu balik kew?
ingat april fool dah smlm..
upanya betol lah..
negara sendiri ada minyak pon leh jd mcm nih..
x faham
x fahamm..
nampak nya betol dah..
keta aku akan betukar jd sekechil mungkin..T_____T
plus manual lah pulak..
auto?
nanti duluu...
ok jom kerja..>>>~~~
kerja..dan kerja..