Monday, May 30, 2011

" iqbal nak mak lang balik jerk"

^_________^

sedihh gak bila kakak aku tanya anak buah aku yg sowang tu..
"iqbal nak apa nanti?"
aku?byk kali gak pesan kat mak + ayah + kak ana = nak abaya dr sana..
ayah sampai wat derk je la bila aku duk ulang bnyk kali..
kui3
then x lupa gak kim doa..
(..insyaAllah mudah2an dimakbulkan..aminnn..)

iqbal lak mintak yg ikhlass dr hati sowang kanak2..
"iqbal x mo apa2 la...iqbal nak mak lang balik ja"


sedihhh gak aku dengaq..
dah ler mak njang die ni utang ngan die 5 hengget..
coz of upah urut kaki mak njang ...
"iqball nanti mak njang bayaq ya.."heheheh ^_________^
bila aku ckp nanti la iqbal...mak njang kasi ya..
"x apa..iqbal dah ada duit dah.."x yah bagi la"
ya Allah.
.masa tu aku pelukk iqbal n ciom die bnyk kali gaks..
bukan pasal x yah bayaq utang ..^_____^
tp terharu...die dah membesar tanpa aku sedar pon..

buat2..rendah sket..
abaikan ayah pakai hp ada bola2 api kaler pink tu

ayah buang kopiah..
sama la tinggi kite kan..
kan
^__________^

aku x pahamm..
pe motip ?

masa ni nak bodek sebenarnya..
tp kan..


masa nii hampirr gak kantoii ngan kakak aku..
kekekek
si jannah punya pasal..
aipssss



tima kasihh..sbb teman edenn..
bergondang2..
okk..adioss...


aku doakan..ayah ,mak n kakak aku selamat pergi dan balik..
amin...
asalamuaalaikum...


aku maluu jugak bila ada budak tu...

^_________________^

mak njang mana bag kakak eh?
wahhhh sejak bila lak kakak ada handbag ni?
baru ku tahu..
budak nii dah nak membesarrrr dengan inginnn sgttt la nak menjadiiii si gadis!

nasib bek la ada budak2 ni kat umah mak..
at least ada la jugak mangsa bulii
masa ni aku nak gelak pecah perut gak ler..
mana la dia bedal kasut hitam tu..
die main cikgu2 ngan adik..
wasssss


yg tu student dia..
yg kecik tu payah sket aku nak buli

aku mintak buka bag kakak..
upanya dlm ni ha..
ada tudung,wallet
kain sembahyang..
bag make up lagikk
tu wallet mak aku..
cucu minta
jadi hak kepunyaan..

pengasahhh pensilllllllll
mana lah dia dapat nihh???
x sempat lak aku tanya..

sekali ngan bag slr aku pon nak...
x dapat der...
ahaks..




adik ni...
nak buli aku balik ada lah..
siap bgtau ..
comel dok kain sembahyang kakak?
arghhhhh....

balik ler sini pulak nya! (homesick)

^_____________________^

sedih gak sket2...
tp still ok ..
sabar ya..
sabar....

balik kg kali ni x bnyk pon nak story2..
tp aku nak cita jugak!..jugak!
^________^ ngeeeee

balik kg kali ni busy ngan preparation mak + ayah
sekali ngan aku pon x lekat umah gak..
mak nak kesana..kesini..
so yg offer jd driver? = eden!
mcm biasa...aku bawak mak balik YAn..
pagi2 buta aku call pak teh minta die masak gulai udang + asam pedas keladi!
vavavommmmm..


masa ni aku x sempat mana coz dah ptg sgt
then kena balik umah awal
...
asalam

Monday, May 23, 2011

sampaiii la jugak~~~~slow2 pon

^_____________________^

nan hadoooo?
entah apa la yg nak mereban pagi2 buta nie
tp x apa..coz ada gak nak tempek2 hasil perasaaannn..
selamat sampaiii di umah mak + ayah yg tercintassss...
mcm la aku sowang ja yg ada kg
ngeh3
( loghat kena ubah sket almaklum...dah kat tanah kelahirannnn)
T_____________T
balik kali nii memang syokkkk coz aku asa h/way tu mcm aku yg punya walaupon kena bayar sama cmm owang len..


tp tetap aku beringattt pasall bab niihh..


walauponnn aku tau ler..keta aku tu kecikkk
T___-
tergedik2 ja keta aku cecah 100..
tp ok..alhamdulilah..
selamat sampaiiii...

esok masihh bnyk plan nak menambah KM keta aku!
jomm join
daaa



Saturday, May 21, 2011

ari ni sungguh la pnjg

^_____________^

dip dap dip dup..
ohhyeashhhhh!..cuti mengambaiii aku pulang mencuim bau cekodok jiran aku!
okes...mari kita bercerita tentag seseorang..
kdg2 kita x menjangka seorang teman boleh menjadi sebaliknya..
may b jugak sebb ada salah dr pihak kita sendiri!
boleh kita semak?



1)dah cukup kita merendah diri bila bercakap dengan sahabat tu...?

2)dah ke kita menyimpan rahsia2 peribadi teman tu?

3)pernah x kita bergosip pasal sahabat kita tu dengan owang len?

4)setiap kali kita beri pendapat adakah ianya ikhlas?

5)menjaga hati si sahabat dari berkecil ati atau memang kita suka sgtt bila si sahabat tu beersedihhh dan susah?

6)pernah berpura2 suka tgk si sahabat tu gumbira ?dan memberi pujian yang melampau2?

7)kita beri nasihat berbaurkan  cemburu yang sgt hebat?
....
....
...
...
...
...
bnyjk lagikkkkk list.....tp x leh terus kan...coz sedihh...sob..sob..sob...


ada aku kesah?
janji ati aku senang sekarang..
T_________T

balik sini ~~ ada task len aku kena buat!

^_____________________^

aku ada miss something lately..
tp x pe..akan aku usahakan jugak nak cari benda alah tu...

coz aku dah berjanjii ...nak bagii dengan kembang hidungnyeeewwwww aku masa tuuu

ada sape kesah kew???
T________T


Thursday, May 19, 2011

semakin hampir..semakin rinduuu!

^________^

time nak rajin..x leh nak tunggu malam sket ...
sok ,lusa keja..then aku bercuti ...
tp x lama ponn...dlm 6 ari je kot..
ceh3...
T_____________T

aku rindu anak2 buah aku...
dah lama jugak x jupa dak2 ni...
mcm2 pangaii dewang yg buat aku tergedik2 nak balik!
ulang..gedik2..!
kadang2 buat aku sakit ati pon ada gaks..tp dah nama pon budak2...
tp yg selalu wat aku sakit ati selalunya...bila mana
 nak ikut mak njang dia dating
pas tu tok or wan die akan ckp mcm ni
"awatnya depa ni ikut...biaq ja lah"dah..dah p ja..."
tok or wan dia x tau..mak njang nak dating nihh.....mcm na nak wat dak2 nihh...adusssss!

pas tu bila pesan dah bnyk kali....
kalau kat mana2...plus kalau kat mall..
jgn call "mak tau!"
coz aku dah bnyk kali kena
saje je mcm nak spoil image mak njang dewang nihhh..
sambil pengang tgn aku then jerit kuat2
"mak..mak"...nak nihh...
mak dengaq dak?


pas tu semestinya owang sekeliling akan ckp
wahhhhh rajin sungguh ibu muda beranak 3 ni bawak jenjalan....oh besar2 jugak anak2 dia..
boleh>?


x kan nak buat board kat belakang budak2 tu..
my nephew kot..

tp nakal mana pon dewang ni..aku tetap syg...
x kesah la owang nak ckp x comel ke..
ada aku kesah??

iqbal ni la budak yg aku bawak tgk movie lepas tu
x sampai 30 minit 
wat ayat mcm ni
"mak njang..cita ni xdak iklan..."
padahal cite ni cita karton
maknjang die jugak yg tgk sampai x kedip2
x abih2 lagik ka..
gelap la mak njang..
iqbal nak kencingg
punah jugak battery h/p mak njang dia ni
punya la die main game
coz dia takot gelappp
arghhh ....
pastu kalau die terkentut sengaja atau tak..
dia wat ayat sambil melompat minta maaf..
mcm nak nangis

"sorry..sorry..iqbal x sengaja..
iqbal dah tahan dah..
tp terkentut jugak
tapi iqbal x sempat nak lari kat pintu..

tu kerja kakak aku yg train die mcm tu
kalau nak kentut kena g kat pintuu..
coz nanti owang x suka kalau men lepas jer kat depan owang..
kelaka pon ada bila aku tgk muka iqbal minta maaf

ni sara..
sampai ari ni kalau aku tgk pic ni
aku terpk mcm na lah dak ni pose mcm ni
kaki n badan die pusing sampai  cm tu
ok 
x pe
ignore it
dak ni kaki buli si abg dia "iqbal"
pantang die sakit sket..
si abg yg kena teruk ngan kakak aku
so bila iqbal tersentuh sara sket then
die akan menjerit mcm sakit sgt3
so si abg ni akan 
offer "ok baby pukul abg balik"
pukul la"
kesian gak aku tgk 
sara ni leh tahan nakal die..
plus mak + ayah aku memang manja kan die tahap gaban
pernah 1 ari tu..
die tgk abg die tgh men bola kat padang
sarah akan call abg die boleh2 jugak

"abg..ohh abg...balik la sat..
abg!!!!!!!!!!!
so iqbal ni balik la termengah2..
ingatkan si adik ni jatuh ke apa
padahal nak tanya
"abg..baby lawa dak?"
si iqbal lap peluhhhhh 
"baby panggil abg nak tanya tu je ka?
lawaaaaaaaaaaa
pastu iqbal g men bola balikk
kalau iqbal x nak main masak2 ngan dia
lagik teruk die kenakan si abg nihh
usaha nihh
die g dekat2 ngan gang2 abg die
sambil ckp
"nak tau dak abg kami kan..minum susu ngan botol tau"
sambil tgn die gulung rambut die yg kinting tu
mcm mana la si iqbal ni x nangis nyorok bawah katil


\
ni qistina..
yg ni jgn harap la leh manja2..
garang semcm
yg ni si sara pon leh kalahh
pembuli si kakak n abg 
hambikkk
selamba jerk kalau die nak men apa yg kakak or si abg punya
boleh atau tak
x de istilah bg qistina 


ni muka die kalau tgk muka aku
hahhahahhaa..
tensionn jerk die kalau aku ngusik2
aku pon x faham
dlm suma mak sedara die
kat aku je yg die xbape nak ok
ngeh3..
T__________T
x yah la nak bodek 
memang x jalannya





memang x leh nak buat apa dah!


ingat nak dengaq ka
ehh turun!!!!
x main der!



tunggguu ya...



nak balik skrg !!..skip kasi cepat!

^_________________^

ni perbualan antara seorang kakak dengan adik die yg sopan santun..
(hahahahha sopan kewwww???)
T__________T

kakak: balik bapa ari hb? (loghat utara yg pekat )


adik die yg sopan tu :23 hb sampai umah mak ....napa?


kakak : balik la awal sket 22 hb tu ..coz mak wat kenduri dah 22 hb tu..


adik die yg sopan tu : wessss mana leh wat kenduri w/out me????


kakak: ehh kalau nak tau..ayah nak wat kenduri ari ni dah tau!..bersamaan 16hb..tu pon dah postpone 22hb


adik die yg sopan : x pa lah..ok ..wat la..x kesah pon..kalau eden x dak pon sama ja..bukan penting pon owang sinin....(nada x puas ati !)


kakak: humm tu la..

p/s..boley mcm tu boleh??arghhhhhh tension!
sampaiii ati sekalian!...

x pe aku tau..ayah mesti sedih aku x de ari tu kan..kan

mcm ni ar..kalau eden x de !..keh3..
pasan nyewww
T_______________T


tingat time majlis abg aku ari tu...
boleh ade jiran aku tegur..
"wahhh skrg ni senang ati kot noh..dah nampak makin sehat"
cepat2 aku tgk cermin..
nak kata senang ati..x pon..susah ati selalu ada la..mai mana sehat lak nih?
sehat kat sini = ialah semakinn berisii ya!
"a'ah la..betoii la..wadusssssss.
tp lawak la pulak mlm tu bile aku asa nak demam dan semua tulang2 aku dah longgaq!
coz of aku cuci kuali n peyuk mcm owang lupa diri!..
wesssss.. mau x nya..peyuk tu suma size aku kot asanya..
mak aku tgk pon terkejut..dah la ptg tu ujan renyai2 dah..
mak dah suh aku stop..
ckp "sok la sambung balik..."
wadussss bukannya nak ckp "x pa la..nanti suh abg ang yg cuci"
arghhh...
tp kata2 mak kan x leh nak bantah..
keh3...
tp x kuwus2 gak pon...
tapi bila buat luahan pasaan kat mak..
mak leh ckp mcm ni..

"eh nak kuwus apanya aihhh...kuwus sgt x elok...mcm owang sakit"
boleh?boleh?


mak x faham mak....pasaannya bila pakai balik baju lama2 muat"
sedih tau dok!

so mak dah faham dah..bila aku tanya
"mak..mak tgk ceq demuk ka kuwussss"( sambil mata aku kebil2 minta mak faham pasan aku kokokok)"


pas tu mak ckp mcm ni
"hum kuwus la awatnya..pelik la ampa ni..nak kuwus2 sgt pasai apa?"
lepas tu cepat2 mak tukaq topic len..


aku tau mak x mo bgtau realiti..coz takot aku diet!
keh3 T_______T


tp apa2 pon..mak tunggu ja ya...
kemunculan semula anak mak die..
keh3
T___________T
gedik2 ptg !...
santaiii jom!..bye3

Tuesday, May 17, 2011

pastikan ~~

^______________^
tg
almaklumlah kan cuti2 semesia nih..
ngadap tv .ngadap laptop ni ha..
pastu merayap2 on9 cuci mata..
ngeh3..
( ada sapa kesah?)
tgk style hijab ni..

gerammmm!!!





nak turun lagik 5kg leh ar ..
keh3

Monday, May 16, 2011

nak mula dr mana nih??

"___________"



blur utk seketika!..T_____T
okeehs....
bila dah x bape ok nak berkeja..
try usha n baca INI
best gak website ni..mcm2 yg leh kita baca n try aplikasi..
kdg2 kita perlukan bacaan yg mcm tu..
may b  some of kita ni x minat sgt  motivasi2 ni..yes!..aku faham\
aku  pon memang x minat nak baca plus kalau buku tu tebal!



tp kan..ada 1 benda nak share kat sini..

What equals 100% in life?
Here’s a little mathematical formula that might help Answer these Questions:
If:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Is represented as:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.
If:
H-A-R-D-W-O- R- K
8+1+18+4+23 + 15+18+11 = 98%
And:
K-N-O-W-L-E- D-G-E
11+14+15+23+ 12+5+4+7+ 5 = 96%
But:
A-T-T-I-T-U- D-E
1+20+20+9+20+ 21+4+5 = 100%
THEN, look how far the love of God will take you:
L-O-V-E- O-F-G-O-D
12+15+22+5+15+ 6+7+15+4 = 101%
Therefore, one can conclude with mathematical certainty that:
While Hard Work and Knowledge will get you close, and Attitude will get you there, It’s the Love of God that will put you Over the top!


selamatkan dan bahagiakan guru2 ku..amin..(part 1)

^_______^
salam petang
mereban sket pasal dulu2..T_______T



dah lama tinggal zaman sekolah2 ni ....tp word " guru" tu tetap ada dimana2..
mak + ayah kita tetap "guru" utk kita..
sejak lahir..
word pertama yg kita denga..dan belajar mesti dr mak +ayah...
( wes..tetiba ayat skema sket)
T________T

tp betol la..
buat kakak2 aku  serta kekawan aku yang dah jadik tu..
"elamat hari guru"
dan memang x penah lupa..buat cikgu2 eden~..
tima kasihh bnyk2..

dulu masa aku kecik2..kalau owang tanya nak jadi apa bila dah besar nanti?
aku dah  x pikir pnjg dah.."cikgu " la sampai bila2 pon..ngeeeT_____T
sbb nya..

1) cikgu mesti la kena berpakaian lawa2 je kan..( bg pendapat aku masa aku kecik2 duulu)
coz masa tu aku ada sowang cikgu yg cantik then kalau die dress up memang cun
padahal masa tu aku x tau sgt pon bab trend2 nih,..tp dah nak wat cm na cikgu tu dah memang lawa..
aku harap cikgu tu masih ingat aku..ngeh2
kalau die pakai baju kaler pink..mesti handbag dia pon nak pink gak sket2..tudung jgn ckp la..
jarang aku tgk dia ulang pakai buat kali ke -2..
hari2 aku mesti tgk cikgu tu..bukan pasal pe pon pasal nak tgk die pakai baju kaler apa n handbag dia..
T_______T
skrg aku faham kenapa anak buah aku tu bila tgk mak2 sedara dia bersiap mcm meleleh air liur tingin nak pakai lipstick
(sorry..aku dah terlebihh mereban..)

2)cikgu suma owang syg dan suka kan..
heheh..aku syg cikgu2 aku..pas tu aku duk pasan kalau jadik cikgu mesti student2 eden pon syg mcm tu gaks..
tp skrg dah x mcm dulu..okesh!silap langkah sket..memang teruk !

sambung len nanti ...
asalamuaalaikum...

Sunday, May 15, 2011

bunga tetap bunga~

hye
^____________^

terpandang dan terpandang lagik...
x mo dah pandang benda2 ni suma...
cewahhh...
kununnn..

nak kuwusss mcm ni la..
ngeeee
T___T




Saturday, May 14, 2011

cindai~~ berakhirnya di situuuu

^__________^

dah lama x hupdate blog sememehh niihh..
ok x pe...
mai conteng2 n tempek2 ..T________T

bapa ari yg lepas ..ziarah family angkat eden di muar!..
dengan x malunya aku nak declare kat sini..( tiap2 bulan muka aku duk depan tangga umah dewang nih..)
ahaks..sbb nya dekat sgt muar ngan nilai nih..dlm 2jam je kot..

jap je aku asa..dah masuk  nihh 5 tahun dah aku kenal family yg baik sgt...(alhamdulilah..)
penah aku raya kat umah tu..sedihh gak mula2..ye la mcm xde umah je aku nih..padahal masa tu..cuti raya aji 1 ari je..so nak x nak aku kena tumpang jugak2!...ulang..JUGAK- jugak  

so ni la muka budak x malu tu,.
hhoho..
(T______T
sebelommm gerak g muar..
last check kot2 la ada cili ka tudung senget ka..
ni la motifnya..
: P



dulu lagik la..selang 2 minggu sekali aku ikut ejan balik umah dia.
(.thanks ijan)...

lepas ni aku dah x leh dah kerap sgt ...coz ejan dah pon nak kawennnn!!!
so kali ni trip last aku g umah ejan..b4 die kawen!..
ahaks..
dulu warong best ni la kami duk ngadap bila balik cuti
"cindai" tepi jalan je warong ni tp famous ngan dia nya tomyam la...
sampai skrg even aku dah keje pon aku hengat lagik tomyam tu!

1st nite kat sana ..aku bantai ni ha,,

sedap jugak!







 2nd nite kat cindai..hummmm













mana x gemuknya..asyik melantak ja keja aku!
ada aku kesah!
janjii perut yg berlipat2 ni happy ja sokmo!
T_____T