Thursday, May 19, 2011

nak balik skrg !!..skip kasi cepat!

^_________________^

ni perbualan antara seorang kakak dengan adik die yg sopan santun..
(hahahahha sopan kewwww???)
T__________T

kakak: balik bapa ari hb? (loghat utara yg pekat )


adik die yg sopan tu :23 hb sampai umah mak ....napa?


kakak : balik la awal sket 22 hb tu ..coz mak wat kenduri dah 22 hb tu..


adik die yg sopan tu : wessss mana leh wat kenduri w/out me????


kakak: ehh kalau nak tau..ayah nak wat kenduri ari ni dah tau!..bersamaan 16hb..tu pon dah postpone 22hb


adik die yg sopan : x pa lah..ok ..wat la..x kesah pon..kalau eden x dak pon sama ja..bukan penting pon owang sinin....(nada x puas ati !)


kakak: humm tu la..

p/s..boley mcm tu boleh??arghhhhhh tension!
sampaiii ati sekalian!...

x pe aku tau..ayah mesti sedih aku x de ari tu kan..kan

mcm ni ar..kalau eden x de !..keh3..
pasan nyewww
T_______________T


tingat time majlis abg aku ari tu...
boleh ade jiran aku tegur..
"wahhh skrg ni senang ati kot noh..dah nampak makin sehat"
cepat2 aku tgk cermin..
nak kata senang ati..x pon..susah ati selalu ada la..mai mana sehat lak nih?
sehat kat sini = ialah semakinn berisii ya!
"a'ah la..betoii la..wadusssssss.
tp lawak la pulak mlm tu bile aku asa nak demam dan semua tulang2 aku dah longgaq!
coz of aku cuci kuali n peyuk mcm owang lupa diri!..
wesssss.. mau x nya..peyuk tu suma size aku kot asanya..
mak aku tgk pon terkejut..dah la ptg tu ujan renyai2 dah..
mak dah suh aku stop..
ckp "sok la sambung balik..."
wadussss bukannya nak ckp "x pa la..nanti suh abg ang yg cuci"
arghhh...
tp kata2 mak kan x leh nak bantah..
keh3...
tp x kuwus2 gak pon...
tapi bila buat luahan pasaan kat mak..
mak leh ckp mcm ni..

"eh nak kuwus apanya aihhh...kuwus sgt x elok...mcm owang sakit"
boleh?boleh?


mak x faham mak....pasaannya bila pakai balik baju lama2 muat"
sedih tau dok!

so mak dah faham dah..bila aku tanya
"mak..mak tgk ceq demuk ka kuwussss"( sambil mata aku kebil2 minta mak faham pasan aku kokokok)"


pas tu mak ckp mcm ni
"hum kuwus la awatnya..pelik la ampa ni..nak kuwus2 sgt pasai apa?"
lepas tu cepat2 mak tukaq topic len..


aku tau mak x mo bgtau realiti..coz takot aku diet!
keh3 T_______T


tp apa2 pon..mak tunggu ja ya...
kemunculan semula anak mak die..
keh3
T___________T
gedik2 ptg !...
santaiii jom!..bye3

No comments: