Thursday, May 19, 2011

semakin hampir..semakin rinduuu!

^________^

time nak rajin..x leh nak tunggu malam sket ...
sok ,lusa keja..then aku bercuti ...
tp x lama ponn...dlm 6 ari je kot..
ceh3...
T_____________T

aku rindu anak2 buah aku...
dah lama jugak x jupa dak2 ni...
mcm2 pangaii dewang yg buat aku tergedik2 nak balik!
ulang..gedik2..!
kadang2 buat aku sakit ati pon ada gaks..tp dah nama pon budak2...
tp yg selalu wat aku sakit ati selalunya...bila mana
 nak ikut mak njang dia dating
pas tu tok or wan die akan ckp mcm ni
"awatnya depa ni ikut...biaq ja lah"dah..dah p ja..."
tok or wan dia x tau..mak njang nak dating nihh.....mcm na nak wat dak2 nihh...adusssss!

pas tu bila pesan dah bnyk kali....
kalau kat mana2...plus kalau kat mall..
jgn call "mak tau!"
coz aku dah bnyk kali kena
saje je mcm nak spoil image mak njang dewang nihhh..
sambil pengang tgn aku then jerit kuat2
"mak..mak"...nak nihh...
mak dengaq dak?


pas tu semestinya owang sekeliling akan ckp
wahhhhh rajin sungguh ibu muda beranak 3 ni bawak jenjalan....oh besar2 jugak anak2 dia..
boleh>?


x kan nak buat board kat belakang budak2 tu..
my nephew kot..

tp nakal mana pon dewang ni..aku tetap syg...
x kesah la owang nak ckp x comel ke..
ada aku kesah??

iqbal ni la budak yg aku bawak tgk movie lepas tu
x sampai 30 minit 
wat ayat mcm ni
"mak njang..cita ni xdak iklan..."
padahal cite ni cita karton
maknjang die jugak yg tgk sampai x kedip2
x abih2 lagik ka..
gelap la mak njang..
iqbal nak kencingg
punah jugak battery h/p mak njang dia ni
punya la die main game
coz dia takot gelappp
arghhh ....
pastu kalau die terkentut sengaja atau tak..
dia wat ayat sambil melompat minta maaf..
mcm nak nangis

"sorry..sorry..iqbal x sengaja..
iqbal dah tahan dah..
tp terkentut jugak
tapi iqbal x sempat nak lari kat pintu..

tu kerja kakak aku yg train die mcm tu
kalau nak kentut kena g kat pintuu..
coz nanti owang x suka kalau men lepas jer kat depan owang..
kelaka pon ada bila aku tgk muka iqbal minta maaf

ni sara..
sampai ari ni kalau aku tgk pic ni
aku terpk mcm na lah dak ni pose mcm ni
kaki n badan die pusing sampai  cm tu
ok 
x pe
ignore it
dak ni kaki buli si abg dia "iqbal"
pantang die sakit sket..
si abg yg kena teruk ngan kakak aku
so bila iqbal tersentuh sara sket then
die akan menjerit mcm sakit sgt3
so si abg ni akan 
offer "ok baby pukul abg balik"
pukul la"
kesian gak aku tgk 
sara ni leh tahan nakal die..
plus mak + ayah aku memang manja kan die tahap gaban
pernah 1 ari tu..
die tgk abg die tgh men bola kat padang
sarah akan call abg die boleh2 jugak

"abg..ohh abg...balik la sat..
abg!!!!!!!!!!!
so iqbal ni balik la termengah2..
ingatkan si adik ni jatuh ke apa
padahal nak tanya
"abg..baby lawa dak?"
si iqbal lap peluhhhhh 
"baby panggil abg nak tanya tu je ka?
lawaaaaaaaaaaa
pastu iqbal g men bola balikk
kalau iqbal x nak main masak2 ngan dia
lagik teruk die kenakan si abg nihh
usaha nihh
die g dekat2 ngan gang2 abg die
sambil ckp
"nak tau dak abg kami kan..minum susu ngan botol tau"
sambil tgn die gulung rambut die yg kinting tu
mcm mana la si iqbal ni x nangis nyorok bawah katil


\
ni qistina..
yg ni jgn harap la leh manja2..
garang semcm
yg ni si sara pon leh kalahh
pembuli si kakak n abg 
hambikkk
selamba jerk kalau die nak men apa yg kakak or si abg punya
boleh atau tak
x de istilah bg qistina 


ni muka die kalau tgk muka aku
hahhahahhaa..
tensionn jerk die kalau aku ngusik2
aku pon x faham
dlm suma mak sedara die
kat aku je yg die xbape nak ok
ngeh3..
T__________T
x yah la nak bodek 
memang x jalannya





memang x leh nak buat apa dah!


ingat nak dengaq ka
ehh turun!!!!
x main der!



tunggguu ya...



1 comment:

cantekk said...

sonoknye main ngn anak buah
saye nye anakbuah kecit ceto'et lagi