Sunday, December 23, 2012

Tabita Skin Care ..ada yg trial set ORIGINAL ?

asalamuaalaikum...

debo lak nak buat promo!..( ^___^ )

ok..aku rasa dah ramai kat luar sana yang sedia maklum dan dah pon try Tabita Skin Care produk yang hot serta popular nih kan..(@_@)

Ada yang +ve feedback dan tak kurangnya dengan sebaliknya..
tp bg aku...
kecantikan memang tak dapat nak dipisahkan dengan "perempuan "..

semua orang nak cantik dan yang pasti ciptaan Allah dah sememangnya cantik..tp cara kita nak lebih cantik tu yang membeza kan kita dengan individu lain..
ada yang suka berkongsi rahsia kejelitaan dan semestinya ada jugak sebaliknya ..( sediamaklum )

ramai adik2.. ..kakak2.mokcix2  diluar sana mengalami

 kulit kusam?


kulit muka gelap ?


kulit berjeragat ?


 dan....bnyk lagi...

 dengan adanya tabita ni...
masalaah kulit tu in sha Allah akan selesai..
tp MESTI dengan tabita ORIGINAL wokeh!
sbbnya sekarang niii terlaluuu banyak TABITA TIRUAN dan kesannya amat lah dikesali   :(
biasalah kalau produk tu hot mestilah bnyk jugak yg "PELSU "nya!  ya lah siapa tak nak untung free2 je kan?
so kesiannya yang original ni dan untuk orang yang betul2 nak menggunakan ..
oleh itu kita sebagai pembeli dan jugak pengguna kena bijak menilai kualiti dan sumber mana yang kita perolehi ya..(^____^)
tabita nih..memang aakan ada kesan pada minggu pertama atau kedua penggunaanya ya..( akan ada pengulupasan )
tp hasilnya selepas 3 minggu atau minggu kedua ..memang seperti yang kita harapkan.. ( tu untuk TABITA ORIGINAL YA ) kalau yg fake..mungkin akan teruk dan lagi teruk..baik stop!

Tabita ni mengandungi ekstrak buah betik sebagai bahan utama..dan memang khasiat utk cerahkan kulit yg kusam dan pigmentasi serta stabilkan kulit yang berminyak atau kering menjadi normal

Sebab tu lahh TABITA niii sesuaiii untuk suma kulit ! ( ^_^)

DAN yang pentingnya!..tabita tak menggunakan bahan yang berbhaya mcm MERCURY DAN HYDROQUINON  yang mcm diwar2kan.. kalau tabita fake may be ada ! so ?pilihla...

kalau yg dah menggunakan tabita PELSU..ciri2 seperti wajah kita Akaan menjadi merah dan rasa pedihh teramat sgt bila terkena cahaya matahari....itu ciri utama mengandungi mercury dan hydroquinon..baik stop! sbb TABITA SKIN CARE ada lah sebaliknya



gambar diatas ialah trial set ( set percubaan )
dengan harga yang berbaloi ..dan tahan lebih kurang sebulan lebih bergantung pada penggunaan ye
 *(nak ulang jugak kat sini!!! (walaupon ramai yang dah sediamaklum)
sememangnya tabita dah tak mengeluarkan set percubaan !
tetapi untuk makluman pihak sekalian set ni adalah repacking dr set original tabita
dan 100% original  ( tu yang penting ) :P atas sbb :-

tak ramai wanita kat luar sana yang mampu mengeluarkan belanja 3xx untuk try produk2 ni 
apatah lagi suri rumah..
tak terkecuali students.tol x?
so dengan rega mampu milik ni...boleh la semua cantik.. ( in shaa Allah )

nota penting : sy jual produk tabita ni adalah yang original kena sy mengambil produk tabita dr sumber yang sgt boleh dipercayai dan beberapa artis yang popular pon ambik dr sumber sy ni!
* x boleh nak mention kat sini artis sedemikan kut2 kena saman lak!^___^

* jgn risau sy jual dengam harga yang mampu milik ( murah )
dan kalau berminat dengan set yang ada..
sila email okeh!
dan yang nak jd agent pon dialu2kan.. ^___^ dan leh kasi best rega lagi ...bg set2 yang ada..

nathrahismail85@gmail.com
atau inbox sy diFB message sy ya

OK..LAH..nanti kita update lagi pasal tabita or apa2 yang penting ..
asalamuaalaikum..


blog berhantu...uiks!

asalamuaalaikum...

rasa berdebar-debar dengan 1st entry dalam blog sendiri yang dah lama asanya tak update apa2...( sibuk dengan hal sendiri ) keh3...

macam nak masuk umah yang berhantu ja asanya..( sbb selalunya rumah yg tinggal lama kan owang kata "keras" sket ? kan?)
keras disini rasanya : jari jemari sendiri yang rasa keras dan rasa janggal nak menaip
(walhal ikut suka hang la...nak update apa pon..!)
ok..ok..dah jauh dr tajuk lak...

sekarang ni aku mengalami kulit muka yang amat kering dan dahaga..
sila abaikan..^__^
dan berat badan yang tak dapat nak kawal akan penyebaran lemak2 di beberapa bahagian ..
agak membimbangkan..( kununn laa time makan tak henggat dah penyebaran lemak2 tepu ke lemak baik apatah lagi )
 tapi!!
 dengan usia kandungan manja yg dah tak lama lagi masuk 32 minggu..
akan gagahi jugak melihat diri sendiri dengan pandangan 
( ish2....perut x besar sgt..lengan je yg semakin besar )!
ok! sabar ..ya ..
(pujuk diri sendiri ) ^__^\



Friday, October 26, 2012

tuntutan yang ada..

asalamuaalaikum..

^___^

selamat menyambut aidiladha..( mode sedih )

sedih bukan dengan korban yang kita perlu buat tp sedih dengan keadaan yang tak mengizinkan kita membahagiakan orang lain dengan cara yang terbaik..

semalam awal lagi call mak sbbnya aku tak nak melaung sedih bila bercakap dipagi raya nih! tp aku silap...
tak sama ...


Sunday, October 7, 2012

Jadikan idea anda sebagai jalan kehidupan anda; bangkit, berdiri dan jangan berhenti selagi matlamat belum tercapai; bekerjalah dengan tekun; usah gentar – hadapilah semua halangan; malam paling gelita akan berakhir dengan subuh yang terang; ikhlaslah daripada segi pemikiran, kata-kata dan perbuatan; peribadi terbina melalui jatuh bangun dalam kehidupan; setiap orang memiliki kehebatan tersendiri; tetapkan matlamat sendiri; dan semua kuasa ada dalam diri anda.

Friday, October 5, 2012

lihat dan teliti pastu berangan ^___^

 asalamuaalaikum..
^____^

masa terluang dan memang nak buang pon..
cuci mata yg dah lama tak berapa nak clear bila tgk "SALE "

Baju ni kalau perut besar sket pon x apa kan..
sbb nya leh hide sket size perut + lemak + baby
ehhehe


ni pon sama ...
selamat dan nampak selesa


tengok pon dapat rasa selesa nya
tambah dah tak boleh nak pakai jeans dan seangkatanya..
ha..



dalam banyak list yg cuci mata t
yang ni la paling kuat berangan nak beli
haha
kat mesia ni,,
mana tempat nak pakai ni???
tp disbbkan patern yg cun dan menampak seeorang tu kelihatan kurus
haruslah ada dlm senarai
kot2 mau ke over- c
mode :- berangan sakan
^_____^




patern yang selamat ^__^

dalam banyak2 ni lah yg paling den suka
huhuhu
nampak mcm selesa sgt dan melambai2 suh beli
^___^

ok lah
cukuplah setakat hari ni
berangan tu...
jumpa lagi
bye2
asalamuaalaikum

Tuesday, October 2, 2012

tersingkap satu rahsia hati dia...

asalamuaalaikum..
^____^



segalanya ada rahsia..
tetapi sejauh mana kita cuba sembunyi..terpalit jugak rasa hati dan dendam..dan mungkin juga benci..
benci dengan perangai sendiri..
kadang2...
takut dengan perubahan
takut dengan masa depan
takut dengan persekitaran ( manusia belainan gen dan identiti ) kenal kah kita dengan hati ?
takut dengan anggapan kita yang salah ( iya..mengharapkan orang lain seperti kita ?)titip kata kominikasi dua hala?
maafkan dia...itu cara penyelesaian ..
dan kita akan rasa tenang..
try dan aplikasi!

insyaAllah..
bye..
asalamuaalaikum,,,

Monday, October 1, 2012

aura itu positip kah ?

asalamuaalaikum ..
^_______^

dah lama pon shima ziarah..baru hari ni nak terhegeh2 update..tima kasih shima sudi ziarah ! tp silap date ...so plan nya jadi tak berapa best seperti yang dah kita plan!

plan asal kununn nya kami nak g jalan ke Melaka..ahaks..( dah yg penting dah dapat kelulusan dr en bobot ) bukan senang nak lulus kertas keja tu ! mcm2 agenda kena belakon ..tp ye lah dah bukan masa nya lagi kot ...jd mcm lain..dah semestinya en bobot tersenyum dan ayat dia mcm ni..." lohhh dah kenapa jd cm tu?" kesian shima.. xapa la lain kali la tuu.....hadooo gak lak aku! then
si shima  dah ambik cuti..tima kasih shima...( ^__^ )

maap ler..guna camera hp je la..
dslr? malu nak gtau!



 dengan postur badan begini sudah nampak itu sket perut buncit!
^_____^
 
 
 tegakkan badan anda..utk mengelakkan perut anda kelihatan berlapis-lapis dengan
lemak tepu tersebut!
( tp nampak jugak ) ^____^
oleh yg demikian lemak anda......
hahhaha
 bila mengadap camera  haruslah bengkokkan sedikit postur badan anda yg x berapa nak kurus tu kehadapan dan taraaaa...
perut anda disembunyikan dengan baikkk!!!
kununnn ^____^
hehehe
 dan anda rasa anda telalu tingiii?
sehingga sama dengan tiang letrik tu?
ohh bengkok kan dan pakai seluar yang besar dan kembang
dan pastikan kaki anda cun ya ..
x seperti gambar diatas..
*kaki bengkak
disbbkan perut dah nak membesar!
keh3
 
 lengan anda besar?
oh yeahh..gambar diatas.seiklhasnya menggunakan postur badan sedkit tepi
hahahha
kalau tidak..
enbobot x lah selalu tanya
"ni peha ke lengan ni "?
dan akhrnya..
lain dari topic asal..
cik shima dah pon balik...
sorry shimaa
tak sempat kita nak buat keja gila tu kan..
gambar diatas..
menunjukkan makanan yang perlu sentiasa ada disisi dan kemana jua..
lalalalalalala
 
ok lah..nanti kita update lagi ok..
bye2
asalamuaalaikum..

Monday, September 3, 2012

seperti yang telah dijanjikan..^__^

asalamuaalaikum..

^________^

pagi nii..agak susah hati bila mana mengenangkan carpet yang lencun basah! bapak berat aku nak mengangkat! ^___^ ( en bobot lambat lagi nak balik ) kalau idak ..x kuasa den nak layan carpet tu  walaupon  tu kesalahan diri sendiri! ( maaf ya en bobot..bukan x nak angkat tp kudrat tak mampu ) ^__^

ok..ok!
mcm ni ..en OP sy dah lama pon kasi album yang telah dijanjikan..bila tengok2 balik album tu ..malu pon ada gak..( dalam ati.."eh apasal aku gelak mcm tu ?mcm hantu pon iya jugak )cepat2 skip ..ahaks..
5 ari sebelum raya...masa tu situasi tidak mengizinkan nak gelak atau berperasaan kat mana gambar atau album ni..( balik rumah terus simpan buat2 mcm tak pernah ambik ) ^ ___^ yeahh agak kejam!
tp ari ni...rajin yang tak seberapa ..rajin makan je lebih..edit sket2 gambar yang sedia ada..
ye lahh ari tu kan janji nak tunjuk kat anak cucu nanti..( bertapa kelam kabut nenek dewang ni zaman nak kawen dulu2)hoohoho

ha tgk..cd  cover  mcm hint cerita hantu dalam kereta kan..
keh3..^____^


ok..tu gelak2 kat den sbb nya.."salah sebut..sy izinkan ayah kahwin dengan...."
tau ke mak aku  jenuh!

kakak ni....cm biasa lah..^____^

masa ni..aku malu  ...sbb suma owang tengok sy ngan en bobot bersalam tangan..(hahah kununn ler )
batal air sembahyang dirumah orang tua "SAYE"..
banyak gambo candid sebenarnya dalam cd tu..almost picture tu aku asyik nak tergelak aja lah...
nak serius pon jd gabra..entah betul ke idok ni...sarung cincin jari ni?eh kanan ke kiri ?



pergerakan perlu pelahan dan mengikut arahan..plus kena ayu2 gitu..ha !( tangan ke dada )keh3
kalau nak ikut cita rasa sendiri..dan sesedap rasa..
mau ja aku ngan en bobot pakai sendiri2 punya cincin..pas tu peace kat camera!ha kan senang..
tp en bobot ni ikut arahan ..bagus gak ler..nak banding ngan den..yg kelam kabut sket..( sket ke?)haha

my OP masa ni suh aku tgk lama2 en bobot ..
tp masa tu ..dalam ati duk pk nak beli apa la dengan mas kahwin ni?
nanti tak cukup "en bobot top up tau "kot ler nak beli barang len lak ..ahhaha

ni paksu en bobot.." 

dah abis majlis tu..aku check kot2 ler ada gambar2 yang "nampak mcm alien "hahha

nie la sebahagian owang kuat majlis yang berlansung 2 ari tu..heheh
tima kasih ya..
qairenn...putihnya kamu ari tu ya~!




masa ni..kak ana tengok aku..
mcm dalam ati.."lahh kesiannya lah adik aku kena make up mcm tu"..sabar ya..
aku :" hmm memang pon rasa kesian kat diri sendiri gak sebenarnya nih..."tak seperti diharapkan sgt "..
^______^
dialog dalam ati...hahah



tak ingat dah apa yang en bobot gelak kat aku masa ni..
kadang en bobot ni leh tahan kalau bab pekena so kdg2 buat derk ...padahal malu ..ahhaha

ni antara sweet couple yang hadir...boleh dikatakan suma ni pengantin baru jugak lagi..^_____^



banyak lak picture ni yang en yusri tu ambik
kami ber4 dah bertahun jugak tak jupa..last2 jupa masa majlis ari tu..
tima kasih !
dan fakta "aku la yang paling last kawen "dr ber4 nih..
ramlah yang terawal!
^____^




















ok..saat2 yang buat aku sedih ari tu..
masa ni mel dah kena balik..
tetiba aku touching lak..
aku rasa aku dah kehilangan best friend merangkap jiran selama bertahun jugak
banyak yang aku share dengan mel..
mel jugak simpan rahsia dan kisah sedih,gembira dr mula aku kenal en bobot sampai ler kami dah berkahwin..dan yang penting dia ikhlas dan saat ni aku rindukan ang MEL..
serius.. :(