Tuesday, January 31, 2012

koyak plastic

^_________^

aku asa mak aku kalau dapat anak mcm nii...

mesti mak lagiiiii bangggaaa....

matlufti ni dah  lama famous 
aku respect matlufti ni coz of dia cedik 
n kreatif 

dia ada  pendapat sendiri n berani 
n paling best die ada style sendiri 
n x copy sapa2 pon


sket 
cute
hahhaa.






tp bila aku nak compare ngan adik aku tu!
aduhhhh
anak siapa la niii???
tp bila aku tingat pasal mak syg sgt adik aku yg lelaki sowang tu
kdg2 aku tertanya gak
napa la mak sygg sgt ke adik aku tu..?
boleh tahan gak pangai dia yg buat aku n kakak2 aku yg lain sakit kepala
tp bg mak...
ari tu aku berdua ja ngan mak on day way hospital
pinjam kete adik si azmi..
entah mcm mana mak terbuka cita pasal si awek azmi ni bla.bla..bla
aku layan ja mak cita
pas tu mak kata mcm nii
"baguihh abg mi..dia bawak mak  mula2 dia ambik keta ni dulu"
"x buka plastic lagi"
aku pon tanya"mak ka owang pertama naik ni?"
mak bangga "ha la.."
pastu aku senyap ...
( coz aku pk ...keta aku dulu jauhh mcm no mak nak try dulu) 
dulu aku kedekut nak kasi pinjam keta kat si azmi ni
tp 
yes
tepat keputusan utk kedekut ngan si azmi ni!!


ni keta bapak aku bila si azmi ni guna
hmmmm
sampaii ayah langsung x mo pandang dah keta dia
frust kot
"azmiii leh x ang ambik 10% dr matlutfi tu ha??"
adihhhhhh


dlm bnyk2 hari...

^________^

asalamuaalaikum..

bila kita tetapkan sesuatu tarikh untuk 1 perkara yang baik ...

bg aku.." ini ke yang telah ditakdirkan ?"

apa yg akan berlaku selepas tarikh tu?

hanya Allah yang Maha mengetahui..

ari tu aku breakfast ngan sowang kawan ni

so dia ada tanya.."besday ang nath?"

aku ckp 21 then dia ckp ohh ang punya num ="3"

aku tanya banyak gak pasal character num 3 tu..

ada yg baik n syok gak ler..(ahhahhaha pasan lebihh)

tp ada gak yg x best..( tu aku x caya ) ^________^hehehhe

dia explain character 1- 9

dlm bnyk2 num tu ..aku tanya dia num mane yg paling x best ?

die ckp num 1,2,n 7

ish2...

tp nasib baik die ckp num 6 baik.( fuhhhhh lega..)^________^

ok nite!!!

Friday, January 27, 2012

majlis n majlis

^________^

jom kita

aku asa ramai dah sedia maklum pasal ceramah ni
moh ler kita
petikan dr fb
mudah2 an kita dipermudahkan..
aminn


asalamuaalaikum



Wednesday, January 25, 2012

sendiri mau ingat ya

^_________^

tangungjawab ?bnyk benda yg kena settle tp x jalan2 jugak
bila nak start ni...hmmmm
sok eden janjiii...

akan ada 30% perubahan!

berubah lah mak njang
"rinduunya"
huhuu

Tuesday, January 24, 2012

status itu penting???

^________^

percutian yg agak lama..(keh3..sokmo pnjg cuti aku ) tp kali ni cuti aku agak cepat berlalu!!
bilang2 then opsss perlu pulang  suderrr ( sedih weoooo bila jejak ke " domestic arrival")
mel yg jemput ( thanks mel  +gerrad )

balik kg kali ni bermotipkan "neber wedding" + new family member "

neber ni baik+ sopan santun,+ sweet + berbudi bahasa = terkenal dekat kejiranan aku kat kg..
kira2 mcm ni.."sejukkkk mata memandang "

tup2 dah pon selamat jadi "owang umah " ^_________^

ni  ada cerita yg sangkut2 sket dengan "status"
aku ada jumpa dengan "sowang" yg dah lamaaaaaa aku x jupa..
alhamdulilah masih sihat n mcm dulu gak ..
cuma last status jupa dulu " single" skrg" _________"(update later)

dia ada advice sket pasal apa yg perlu aku buat n x leh buat..
"tima kasih"

tp dlm advice tu terselit ayat2 yg sakit gak (hmmmm aku ase dia yg dah x kenal aku )

ni sket pic yg kena mengena ngan " hari tukar status " ( rojak tu sedap) :P

"pakej baju sewa tajaan by "kakak aku"
hehe thanks 

jgn pandang itu "selipar jepun"
tu tajaan sendiri

eden asa "yeahh sy tinggi "
tup2 paras tingga mamat "along " ja ni
 

CNY = mesti la ada "kebommmm"

kak lang ..
sweet lagi baik 





"si kakak"

canvas print










Monday, January 23, 2012

sudah sampai jugak masa nya tukar itu pangkat!

^________^

asalamuaalaikum..

balik td ..tunjuk video utk si "adik " ni..


pastu ..
aku tanya dia..
"ni siapa ni"??
adik kan..
kan..
wat muka nak bengang
"ni baby la"
ok fine!
adik die dah selamat dah jenggah bumi malaysia ni
kol 8.36pm
1st time aku menunggu owang nak bersalin nii
upanyaaaa fulawehhh
lama
then ni keja2 aku n si "kakak"
kesian kakak..

si kakak ni malu2 lak masa ni!!
haishhhh

htc punya camera memang sadis gak! ^^____^^

mak masa ni..entah bapa kali dah suh aku g tanya nurse tu
dah "bersalin ke x lagi"
kesian mak..
susah hati die masa tu
sampaii dia ase x mo dah ckp bnyk


motip??
art of photo!



adik kepada si"adik"pasan tu~

x bapa ramai hospital ni
"bagus"

sehari sebelum...




Wednesday, January 18, 2012

sudah nya tu??

^_______^

asalamuaailakum ..

bnyk kali ( setiap kali nak mula entry --akan taip n backspace bnyk kali)
last2 entry carca marba!! ( boleh katakan suma nya entry aku mcm tu) ^___^

kali ni try2!! janji.hahhaha..(btw bnyk kali dah aku backspace dr td)

smlm flight aku delay dlm 30mints gak..hmmm mula2 tu begang sket ^___^ ( sy ni manusia biasa ) cewahh
tp ada sowang pakcix  ni..
mula2 die nak intro sembang ..die mcm ckp
"x elok dewang ni announcement just mcm tu "'
aku pon iyakan je la..
pastu die mula sembang bnyk benda..
yg buatkan aku ckp "oooooooooooo"...then aku  agreed
tp ade bnyk benda yg die ckp tu aku x setuju !!!!
die ni mcm profesional gak...plus die ckp die ade conduct training for corporate jugak..
pastu mula dia ckp dia bnyk wat bisnes n bla..bla..aku layan je la...
die tanya "dah kahwin lom?"
aku ckp lom..
lama2 sembang....
die ckp mcm ni..
"dlm dunia ni...ramai owang yg dah kahwin then ase mcm x sabar nak kuar dr tanggjwb kahwin"
owang melayu nak kahwin sbb attention "utk halal" betul kan?
aku ckp x ...
"itu sbb tuntutan agama"
dia senyum je ..( geram gak masa tu)!!

may b pokcix tu mcm tau kot yg aku x bape selesa dengan fakta2 die agak "keras"

last2 die ckp pasal motivasi..
yg tu aku setuju la..

yg aku ingat then aku pk sampai skrg..
"u nak tau x..kenapa dlm byk seats kat sini nape u boleh pilih nak duduk kat sebelah i?"
aku pon ckp "coz seat ni paling dekat ngan sy time sy berdiri td"
pok cix ckp..
no..ade sbb lain kenapa kite dipertemukan..
dlm hari2 kita ni..
ade 2 sbb ja kita akan jupa owang yg sekeliling kita..
"tuk jd kan lebih baik tht mean ade kebaikan tuk diri kita"
or
"for  something bad happen "
dia ade ckp.."utk ubah diri kita..kita kena buang apa yg menghalang kita selama ni..kalau kita x buang kita akan ditahap yg sama "
so jgn hidup ni just mcm "hidup nak isi minyak je"
jgn mcm tu...
"letak matlamat "  isi minyak biarlah kete tu bawak kita ke destinasi"

 skrg ni aku jupa die tuk jd lebih baik ??
hehhehe

aku ckp ..aku nak join training die
 aku minta bisnes card..
dia ckp mcm ni..
"ohh bisnes card sy dah abis"
sy memang x suka ade bisnes card..u just ambik my number ya?
dlm hati aku nak tergelak tp aku kesian lak kat die kan..
 aku ambik la jugak...( jauh sudut ati aku...."hati2)
ade hikmah jugak flight aku delay upanya..

balik sampai penang..
mak memang suka nasi kandaq!!
^______^



bukan pinggan sy!!
hahhaha


1st time la picture mak clear plus senyum tgk camera!!
^________^

edit picture lama ni!

kt klinik temankan kakak aku!
ni lah keja aku mengasuh dak2 ni!
^^______^^
kasi blur2 sket..
coz masa ni baru bangun tidoq!
hhahhaha
fakta berani lagi benerrrr



taken via htc.
hhohhoho
masa ni kesian lak tgk si adik ni'
x lama dah..
kena tukar title


ni pic original!


adik sok jd model
mak njang ya!
ahaks

original!

kakak memang xleh ckp
"kakak tepi sket mak njang nak ambik gambar adik je"


request dr kakak!'
hahhahhaa

waiting ..n waiting!!!
mana lah abc sy niii?

last2 mee hoon sup mak njang sampai dulu!
^_________^
ahaks..
jomm mamam dulu
tata


Tuesday, January 17, 2012

yeah ..balik kg lagi .??

^____^
salam

bila ckp mcm tu ni..."balik kg ase tenang laa mel"
then dia akan ckp .."nath ang tukar je la balik sana"teruk dah ang punya situasi ni..
hahahahha

en bobot :sila perhatin akan situasi parah ni ( jgn nak ngelat buat2 x faham fact tersebut) eehhehe

x kesah apa punya cerita ...
aku balik jugak!
btw...aku ade sket nak cita...

ade sowang mamat ni..die staff airport jugak..
then bnyk kali  gak terserempak ngan mamat ni..
pastu die ni nak jadikan cita
nak cari calon isteri..

aku ckp mcm ni "ok nanti sy tgk kalau ade someone yg baik sy akan kenalkan "
coz of dia kata
"sy ni dah level wajib kahwin dah""so sy x nak becinta dulu just nak kenal2 then nak bercinta lepas kahwin"
aku senyum je lah..
ohh ade lagi insan mcm ni skrg..
pastu die bgtau list ciri2 yg dia nak

1) mesti keje gomen ( hmmm napa ya nak keja gomen ni??)
2) mesti tinggi dlm 5 '6
3) kalau boleh nak owang pahang,kelantan n ganu
4) x nak tua sgt.. >23<28 je
5) xnak yg baru putus tunang ( mcm ni pon sempat lg dia pk )peninn gak
6)sedap mata memandang...( yg  ni aku ase bengang gak kat mammat ni)
7)baik n lemah lembut
8)...
9)..
10)kalau boleh sgt nak yg x penah ade bf!
aku tanya dia kenapa list2 dia mcm susah aku nak cari
then die kata

"dulu sy ade gf..tp sy dikhianati .."tht y sy nak ciri2 kat atas

masa ni aku ase ...aku silap nak tolong owang...
"Never regret for what happened because there is a reason for every cause."
jom balikk....!!!




"mak njang..hari ni kan.."..

^________^

salams
si kakak guna hp mak dia call  si mak njang just nak bgtau
"ello mak njang..hari ni kannnnnnnnnnn (punya panjang kannn tuuu)..besday abg"..
"mak njang x mo kasi apa2 ke kat abg?"
aku terkedu gak ..
coz of ..aku ase aku x nah bg hadiah besday  pon kat ssi abg ni..hmmm
sedih gak bila aku dengar dr belakang
"abg x nak apa2 pon la ..kek pon ok dah"
mode aku waktu tu : sedih jugak sket2
padahal aku langsung x ingat besday si abg..
maaf ya...
aku ckp ngan si kakak
"ok sok mak njang balik dah..mak njang belanja kfc ok?"
then si kakak ni jawab
"tudiaaaaa aihhh "
then passing hp ke si abg
nampak sgt frust!
terancam betul budak2 zaman skrg!
huhuh dok kesian ke kat mak njang niiii???



mak njang pon try produk marykay free tau dok!
ehehee
^________^

Saturday, January 14, 2012

dah lumrah la tu kan.."jangan salahkan hati ni" ahaks

^______^
salam

nak kaberkan kepada segenap alam ni
"my neber kawennn oiii"

hehhehe
lepas ni susah aku nak bergosip n tgk movie mid nite ngan "si neber" aku yg sowang ni
ase lain bila tgk die kat stage tu ...(mcm x caye ade gak) ye la dekat 4 tahun kot aku ngan si mel ni x berpisah jauh..( ahaks dramtik sket )
tup..tup die dah kawen..fulaweehhh
bila x jupe dlm beberapa ari pon ase x sabar nak story bile start keje nanti...
padahal nak cite yg neber kg  tu meluat tgk aku!,hhahha

kena control ler sket bab nak wat kije gile pon...
dulu die cukup menyampah bila dengar aku nyanyi lagu raya even masa tu bukan musim raya..puasa jauh sekalii..aku nyanyi lagu raya tu time raya cina pon iye jugakk..
mel akan baut muka tensennn ..hahhaa

lagi satu ...lagu hujan n hijau daun tu..si mel ni x bape suka lagu indon tp die alert gak
dlm keta ke or kat mane2 dia
ckp
ha"tu kan lagu ang tu ..hahhahaha sambil geleng kepala!
aku buat derk je ,..(malu la wehh )
kuat lak tu...( bagus mel ni die guna "ang" bile bahasa ngan aku)
lagi 1 buat aku nak tergelak sowang2..bila ingat die pesan mcm ni
"nath nanti ang g Perth kan ..aku nak ang bawak belacan n masak  kat aku kaw2 mcm kat mesia tau"
dlm bnyk2 barang nape la yg suh bawak belacan mell oiii
rahsia "ni la yg buat aku nangis bila peluk mel ari tu "tetiba je aku dah leh bayang yg die dah x de kat depan pitu umah aku"


ni baru balik keja..terus g melantak duyan
tgh ujan2 tu gak la
mel ni leh wat ayat mcm ni
"nath...lepas ni kite x leh dah lepak makan duyan mcm selalu kite wat tu"
jom ar..
nak jd kan cite ...sok nya aku dah nak balik kg
so ni lah hasil nya..
cewahhh show off sebijik je tu..
padahall...
hahhaha