Wednesday, February 29, 2012

baru tgk ..~~maaf sy x perasaan

asalamuaalaikum..

^____^

taip laju2...( kununn..) ((^_^))

masa wedding mel ari tu..ada satu game ni.. ( mel kena tutup mata dia then dia kena cr husband dia ...so ada la dlm 5 owang yg figure lebih kuwang mcm her husband..) then aku gelak sbb.."salah"...tup2 en bobot ckp mcm ni kat aku..

"hmm kalau dia kena game mcm tu..dia  akan check  kat "GIGI"..( aku tgk dia mcm nak telan gak la  )!! kot2 la nak ckp ..check hidung ke..apa ke yg cute2 ke..tp boleh nak tgk kat GIGI!! :P..

ada cita lain.
dlm 1 majlis penting yg lepas...bbf kakak aku ..tgh tenang kan dia  ..coz masa tu kakak aku agak nervous yg    kritikal ..masa tu aku betul2 depan kakak aku..
then dia sound mcm ni..
"..ang jgn asa mcm tu..make up suma dah cun dah..."ang tgk adik ang ni..dia mcm ni pon ang tgk kuku dia..x cun..kuku cawan....." ( aku tgk dia dlm keadaan .."kak...ulang balik sat n baik pulih ayat anda segera") hahhahhaha


so baru aku asa..."a'ah la ..aku berkuku cawan!
masa ni..aku asa.. sedih gak ler..
Allah dah jadikan sebaik2 kejadian
ada hikmah nya aku berkuku cawan..kan..kan


dekat airport td..
aku ada perasaan 1 budak ni yg tgk aku dia senyum2 malu
aku suka tgk ..
dia dah boleh kategori cantik !walaupon dia budak lagi
kalau guna slr best ni
tp aku sempat guna htc je!
ni la hasilnya..
bapak dia pon sporting..
kasi aku ambik pic anak dia
cun n mata dia cantik!!!
x sempat lak aku nak tgk kuku dia
hehehhe


Tuesday, February 28, 2012

sekadar senyum ^____^

asalamuaalaikum..

^_____^

setiap hari yg aku lalui sekarang..ada pendekatan  yg berbeza  aku dpt asa..
next entry nantila aku cerita apa process yg   aku lalui skrg..

hohoh napa aku tetiba lak serius ni??ohh tidak!
jom kita tgk yg cantik2 lak ye!

moh ler




















Monday, February 27, 2012

akak ....tolong sy boleh?

asalamuaalaikumm

^_____^

kisah lanjutan yg membuatkan aku sakit 1 badan..
terpaksa g mengurut dekat  1 spa ni..x de pilihan lain ..g pon dah ptg sgt dah..
dah sampai sana..upanya ada customer len tgh massage..staff tu ckp "oh kalau nak massage kena tunggu jugak la..nak ke?"aku ckp x apa..tunggu !

staff tu tanya lagi..adik nak facial ke apa x?aku pon iya gak jugak sbbnya dah lama sgt dah kot aku x facial ^___^ ( g pon spa tu ada promo ) jeng..jeng

staff tu call owner spa tu..dia ckp dia x sempat nak wat facial kat aku ..then her bos  leh tolong..
expect best gila la kalau owner sendiri yg wat facial kt customer

mula aku masuk .ada 3 owang budak yg cute2 tgh wat keje umah! buka nursery gak ke spa ni?haha

kakak ( owner spa ) tu start wat facial..
awal lagi..aku dengar dia tanya staff dia.."hmmmm ina... yg kaler putih ni eh kita pakai??"staff dia lak respon..ohh x kak...tu x leh pakaii tu utk sensitive skin.." masa tu aku buka mata luas2 tgk muka kakak tu..

mula2 dia letak apa entah..aku asa sgt x selesaa dengan facial tu!!!!! cara urutan di muka pon sgt kasar !
langsung x ada skill! then jari2 dia agak sehatttttttt! sakit gak weh.. :(

pastuu...aku dengar lagi dia tanya ..."ina..mesin ni button mana nak slow down eh?"masa tu..ohhhhh tidakkkk tolonggg aku!!

masa dia facial tu..aku dpt asa rambut  berselerak gak 2 ,3 helai kat mulut aku!sambil2 tu ,dia pekik gak mcm ni.."kak long..buattt keja umahhh tu bagi siapp ehh...nanti mama nak check"
terkejut aku!!
boleh bayang x muka aku time tu...mcm owang kena paksa habiskan facial sbb takut kena makan!

"dlm ati aku..kalau la akak buat mcm ni selalu kat customer ..percaya lah kak..akak akan ada masa sepenuhhnyaa utk tgk anak akak buat keja umah sampai bila2" ( ckp dlm ati je berani la der )
last2 aku tanya gak kakak tu.."kak....bila nak habis ni eh?"
kakak tu mcm gelabah pon iya jugak..aku faham..may b niat baik nak tolong staff  ..tp dah nama pon owner spa tu..bukan ari2  facial customer sendiri..so ...sy fahamm n lepas ni sy  pastikan sy facial time akak x de! ( ikhlas  ) ^___^





p/s ..maaf kak..sy x berniat nak burukan bisnes akak..tp staff akak best!
sy ikhlas luahkan  yg sy sedih bila akak "tenyeh " pp sy mcm cuci mangkuk
maafkan sy kak..then tima kasih sbb bg rega promo kat sy..
sekian tima kasih! huhuhu
asalamuaalaikum..

Saturday, February 25, 2012

ice -ice-ice-ice-ice.. ^______^

asalamuaalaikum..

^____^

backspace..backspace! ( mcm biasa la ) ^____^

2 hari yg lepas..planning yg tunggang terbalik! last2 sekali aku gak yg sakit! n sampaii ari nii pedihh n merah muka kena tahan maluuu!! ok - sedikit emosi! keh3

planning asal - sunway lagoon
real               - ice scatting ! ( cr penyakit!)

 ok ! w/pon aku x penah try tp aku happy ((((happy ker???))))) :P


yg ni suma last minute plan! abis makan suma ilang!
tinggal kami be -3 


dah lama x guna si tenet comel aku tu!
tarrraa ni hasilnya!
kena upgrade sket lagi !
coming soon! keh3


cita lain topik sket!
ni neber aku punya kitten 
port favorite dia!
manja gak kdg2 (^___^)


taken via htc koman seperet! ( utara kata) keh3

htc lagi! ^____^
sedkit jakun dengan glove yg comel tu!



betul ! aku serius x pandaii nak try ice skating tu!!^____^


((((((melantak dulu!)))))))

bye# asalamuaalaikum



-----------------krohhhhhh-----

Tuesday, February 21, 2012

Aku ni sensitip kah??

^________^

asalamuaalaikum..

-aku dah bnyk berazam..( yg aku akan ((((((rajin))))) update walaupon sepotong ayat! tp??
tp bila aku relate balik dengan apa yg aku dapat semalam..

ada jugak sket2 tempias "kelemahan "yg sendiri aku sedar!

mcm nii alkisahnya.. ( dulu aku penah cita kat sini jugak kot" ari2 kita lalui ni ..kita akan berjumpa dengan sesiapa sahaja..tp bergantung pada nasib kita sendiri sama ada akan "perubahan yang baik atau sebaliknya"))))^____^
(((((( sedikit mereban ))))))) maaf

tp sedikit fakta tu aku pakai ..then alhamdulilah ..bagus!

semalam ditakdirkan aku bersebelahan dengan sowang staff perempuan yang lemah lembut dan lagi baik!
( aku x leh nak tempek gambar sigadis teresebut )

tetiba dia tanya mcm ni.."nath..nak tau nath ni jenis kaler apa?"

aku toleh dan sepantas kilat aku ckp ""ohhh semestinya putihhhh sbb nath sukaaaa sgt kaler putihhhh"
sambil aku senyumm banggaaa...( huuihhh x maniss langsung)))))

then si gadis ni jwb.."x nath..x leh mcm tu..meh sy tgk utk nath..( baikkk sigadis ni)
dia pon test ler..( lebih kuwang mcm dr muhaya buat utk program  tv ""MATA KEHATI"

serius !! sebelum ni aku sekt pon x terfikir kaedah tu sebenarnya "minda bawah sedar kita"
then sket pon kita x leh tipu..

mula2 dia test kaler putihh ..( bujet kaler putih tu la identiti eden) hahhaha.
walaupon aku lawan sekerasnya..tp tangan aku masa tu jatuh jugak..padahal sigadis ni tekan sket je kot!

kaler biru lagik teruk tangan aku jatuh! ( masa tu dia sigadis ni suh aku imagine benda2 biru ) jenuhhh gak la
aku berangan bercuti  tgh2 pulau! ( hampehhh : P)

lepas tu kaler hijau( masa tu  leh aku imagine aiskrim Malayisa perisa Asam BOY!!( sunggh lapar ketika itu!!! result??= jatuh jugak!

then last ..kaler pink!
aku x lah suka sgttt22 pon kaler pink! ni tp masa tu dia suh aku imagine kaler pink!
wahhh mcm mana entah aku leh berangannn dlm jakuziii penuhhh dengan roses pink! (kahkahkah )
nak tau!! leh lak masa tuu kuatt tgn aku!

so kaler aku niii pink!!!kehkeh!!
aku suh dia buat lagi coz aku asa x betoiiiii!!
then 2 x buat =sama jugak!!!

sigadis  ckp..tima la nath..ni kaler kita sampaii bila2
bnyk yg dia terang kat aku...bla.bla.bla..( aku berminat!)

ada kelebihan n kelemahan nya jugak!
dia kata..melalui kaler kita dapat kenal identiti kita sebenarnya!
dlm bnyk2 list kelemahan tu..

aku bgtau jugak kat sini sket2 ya!

1)sensitip!!
2)mengelamun
3)suka menyendiri!
4...
5)..
bnyk gak la..

tp aku tanya bila kita dlm situasi buruk mcm tu..mcm ne lak kita nak elak ?
sigadis ckp...
kita yg kawal diri kita..kita switch off suma benda tu..gelombang pelangi atau aura colour  kita akan neutral balik!
dan kita kena percaya kemampuan otak kita!
dan kena berfikiran positippp sokmo!!!!

pg ni  ada la kot 10% positip tu!!keh3!!!
dan aku yakin..
ada sbb aku bersebelahan dengan sigadis tersebut!dan ada hikmah yg baik!
alhamdulilah..



-
sy berazam!!!
X MO DAH
CEPAT SENSITIP!
en bobot!
bye!

Thursday, February 2, 2012

nak sembunyi

^________^


bila kita ada masalah ...( yeahh masalah tu dtg dr pelbagai sudut ) asa cmm nak tido n harap  kita bangun nanti masalah tu dah selesai or lagi baik kalau masalah tu x penah ujud!


tp suma tu x mungkin n x akan wujud bila mana manusia mcm kita " x ada masalah langsung"


so ..kita ? 
kena juga redah masalah tu.. ( Allah turunkan ujian untuk hambaNya mengikut kemamampuan hambaNya  masing2 cuma ujian utk kita berbeza  )
dengan kata yg lebih baik..berusaha + redha + tawakal..= InsyaAllah..


sometimes bad things happen but me? shouldn't worry - the good luck will be waiting for me behind the corner-InsyaAllah