Monday, February 27, 2012

akak ....tolong sy boleh?

asalamuaalaikumm

^_____^

kisah lanjutan yg membuatkan aku sakit 1 badan..
terpaksa g mengurut dekat  1 spa ni..x de pilihan lain ..g pon dah ptg sgt dah..
dah sampai sana..upanya ada customer len tgh massage..staff tu ckp "oh kalau nak massage kena tunggu jugak la..nak ke?"aku ckp x apa..tunggu !

staff tu tanya lagi..adik nak facial ke apa x?aku pon iya gak jugak sbbnya dah lama sgt dah kot aku x facial ^___^ ( g pon spa tu ada promo ) jeng..jeng

staff tu call owner spa tu..dia ckp dia x sempat nak wat facial kat aku ..then her bos  leh tolong..
expect best gila la kalau owner sendiri yg wat facial kt customer

mula aku masuk .ada 3 owang budak yg cute2 tgh wat keje umah! buka nursery gak ke spa ni?haha

kakak ( owner spa ) tu start wat facial..
awal lagi..aku dengar dia tanya staff dia.."hmmmm ina... yg kaler putih ni eh kita pakai??"staff dia lak respon..ohh x kak...tu x leh pakaii tu utk sensitive skin.." masa tu aku buka mata luas2 tgk muka kakak tu..

mula2 dia letak apa entah..aku asa sgt x selesaa dengan facial tu!!!!! cara urutan di muka pon sgt kasar !
langsung x ada skill! then jari2 dia agak sehatttttttt! sakit gak weh.. :(

pastuu...aku dengar lagi dia tanya ..."ina..mesin ni button mana nak slow down eh?"masa tu..ohhhhh tidakkkk tolonggg aku!!

masa dia facial tu..aku dpt asa rambut  berselerak gak 2 ,3 helai kat mulut aku!sambil2 tu ,dia pekik gak mcm ni.."kak long..buattt keja umahhh tu bagi siapp ehh...nanti mama nak check"
terkejut aku!!
boleh bayang x muka aku time tu...mcm owang kena paksa habiskan facial sbb takut kena makan!

"dlm ati aku..kalau la akak buat mcm ni selalu kat customer ..percaya lah kak..akak akan ada masa sepenuhhnyaa utk tgk anak akak buat keja umah sampai bila2" ( ckp dlm ati je berani la der )
last2 aku tanya gak kakak tu.."kak....bila nak habis ni eh?"
kakak tu mcm gelabah pon iya jugak..aku faham..may b niat baik nak tolong staff  ..tp dah nama pon owner spa tu..bukan ari2  facial customer sendiri..so ...sy fahamm n lepas ni sy  pastikan sy facial time akak x de! ( ikhlas  ) ^___^





p/s ..maaf kak..sy x berniat nak burukan bisnes akak..tp staff akak best!
sy ikhlas luahkan  yg sy sedih bila akak "tenyeh " pp sy mcm cuci mangkuk
maafkan sy kak..then tima kasih sbb bg rega promo kat sy..
sekian tima kasih! huhuhu
asalamuaalaikum..

No comments: