Tuesday, February 21, 2012

Aku ni sensitip kah??

^________^

asalamuaalaikum..

-aku dah bnyk berazam..( yg aku akan ((((((rajin))))) update walaupon sepotong ayat! tp??
tp bila aku relate balik dengan apa yg aku dapat semalam..

ada jugak sket2 tempias "kelemahan "yg sendiri aku sedar!

mcm nii alkisahnya.. ( dulu aku penah cita kat sini jugak kot" ari2 kita lalui ni ..kita akan berjumpa dengan sesiapa sahaja..tp bergantung pada nasib kita sendiri sama ada akan "perubahan yang baik atau sebaliknya"))))^____^
(((((( sedikit mereban ))))))) maaf

tp sedikit fakta tu aku pakai ..then alhamdulilah ..bagus!

semalam ditakdirkan aku bersebelahan dengan sowang staff perempuan yang lemah lembut dan lagi baik!
( aku x leh nak tempek gambar sigadis teresebut )

tetiba dia tanya mcm ni.."nath..nak tau nath ni jenis kaler apa?"

aku toleh dan sepantas kilat aku ckp ""ohhh semestinya putihhhh sbb nath sukaaaa sgt kaler putihhhh"
sambil aku senyumm banggaaa...( huuihhh x maniss langsung)))))

then si gadis ni jwb.."x nath..x leh mcm tu..meh sy tgk utk nath..( baikkk sigadis ni)
dia pon test ler..( lebih kuwang mcm dr muhaya buat utk program  tv ""MATA KEHATI"

serius !! sebelum ni aku sekt pon x terfikir kaedah tu sebenarnya "minda bawah sedar kita"
then sket pon kita x leh tipu..

mula2 dia test kaler putihh ..( bujet kaler putih tu la identiti eden) hahhaha.
walaupon aku lawan sekerasnya..tp tangan aku masa tu jatuh jugak..padahal sigadis ni tekan sket je kot!

kaler biru lagik teruk tangan aku jatuh! ( masa tu dia sigadis ni suh aku imagine benda2 biru ) jenuhhh gak la
aku berangan bercuti  tgh2 pulau! ( hampehhh : P)

lepas tu kaler hijau( masa tu  leh aku imagine aiskrim Malayisa perisa Asam BOY!!( sunggh lapar ketika itu!!! result??= jatuh jugak!

then last ..kaler pink!
aku x lah suka sgttt22 pon kaler pink! ni tp masa tu dia suh aku imagine kaler pink!
wahhh mcm mana entah aku leh berangannn dlm jakuziii penuhhh dengan roses pink! (kahkahkah )
nak tau!! leh lak masa tuu kuatt tgn aku!

so kaler aku niii pink!!!kehkeh!!
aku suh dia buat lagi coz aku asa x betoiiiii!!
then 2 x buat =sama jugak!!!

sigadis  ckp..tima la nath..ni kaler kita sampaii bila2
bnyk yg dia terang kat aku...bla.bla.bla..( aku berminat!)

ada kelebihan n kelemahan nya jugak!
dia kata..melalui kaler kita dapat kenal identiti kita sebenarnya!
dlm bnyk2 list kelemahan tu..

aku bgtau jugak kat sini sket2 ya!

1)sensitip!!
2)mengelamun
3)suka menyendiri!
4...
5)..
bnyk gak la..

tp aku tanya bila kita dlm situasi buruk mcm tu..mcm ne lak kita nak elak ?
sigadis ckp...
kita yg kawal diri kita..kita switch off suma benda tu..gelombang pelangi atau aura colour  kita akan neutral balik!
dan kita kena percaya kemampuan otak kita!
dan kena berfikiran positippp sokmo!!!!

pg ni  ada la kot 10% positip tu!!keh3!!!
dan aku yakin..
ada sbb aku bersebelahan dengan sigadis tersebut!dan ada hikmah yg baik!
alhamdulilah..



-
sy berazam!!!
X MO DAH
CEPAT SENSITIP!
en bobot!
bye!

5 comments:

laskar pelangi said...

chaiyok2!hehehe:))


goodluck~

AMALINA YA'AKUB said...

ahhahaa wow pinky....

Srikandi Utara said...

rupa2nya hidup kita ni mmg dilingkari warna kan.. agak2 warna apa la saya ni.. harap bkn warna kelabulah...

cAmca Dan GArpu said...

@amalina ya'akub!
hahahhaa pink gitu!!!check dulu ya entah2 aw jugak pink!keh3

@srikandi utara
nanti try ya..next entry sy cita detail setiap kaler tu!!
rajin kah sy???keh3!

Mr feckry said...

jangan di layan sangat sensetip tu