Saturday, March 31, 2012

flash tu penting?

asalamuaalaikum
^____^

htc ku ucapkan selamat tinggal! ( ok abaikan ) ...huhu

dalam keadaan yang gelap kita lebih cenderung menggunakan flash  yang mana akan buatkan gambar yang kita capture tu akan nampak kdg2 kalau kita tgk mcm gambar hantu!( cenderung ?? ada word len tak utk gantikan?) hahhaa..

gambar  menggunakan flash yang terlalu terang susah utk edit ( touch up ) kasi soft sket sbbnya gambar tu kelihatan agak garang..( bg aku ler coz aku x pandai lagi nak guna adobe 100%)
disini flash yang aku cita bg yang guna flash utk camera hp lain kalau kita guna flash atau speedlite bagi dslr coz of kat situ setting utk level flash kita leh max or minimumkanya! mungkin bagi camera yang terlalu canggih lain dari segi flash level..dah juga cantik..( sbb aku guna hp biasa2 je ) ^____

kiri - flash ( hp koman seperet )hehe
kanan- soft touch up w/out flash

both of picture ni x guna flash tp sedikit touch up kasi malap
hehehe kununn kasi nostalgia lebih..ahaks
ok kakak n adik ..mak njang balik nanti
jumpa lg
bye3
asalamuaalaikum..

Thursday, March 29, 2012

color yang selamat?

^_____^

asalamuaalaikum...

color yang sesuai dengan kita? agak confuse bila aku pakai kaler yg agak kusam nampakk "pucat " sgt padahal material agak selesa dengan cuaca ! (( cewahh ))keh3

tp dalam bab memilih utk kita pakai ari2..color memainkan peranan yg penting jugak! (( bg aku ler ))
dan utk selamat.."mcm kakak aku kata pakai lah "seolah2 biar lah owang tgk kita ni sama ngan warna wall kat belakang " hehe ^____^ ( owang x perassan kewujudan kita kat situ so tak lah maluu bila owang tgk kita mcm pelik ))!

color jugak akan nampak kita seolah2 demuk ! dan tak heran la kalau owang kata hitam tu akan buat kita nampakk kurusssss!! ^____^

aku terpikir pasal color ni bila aku ingat." bincang ngan mak baru2 ni langsir aku nanti kaler merahhh!!!

dan yg paling best wall dekat rumah mak color hijau!! tudiaaa baru lahh meriah umah mak lepas ni!!hahhaha
((harap2 la boleh diselamatkan dengan cara yg lain ))

*dlm hati .." x pe ..umah mak ..umah kg ja..x ada apa2 effect la .." (( cara nak sedapkan hati dan mata nanti ))huhuhu

color mcm ni seolah2...
musimm panas ler kununn...keh3
langsir n wall umah mak punya kombinasi color! ( hijau + merah )

putih?
hmmm aku suka! senang nak match dengan  color lain  dan "penting" x lebih dr 3 color!

dan nak lagi selamat..
black /white!

hehheh ^_____^

ok bye3
asalamuaalaikum..



pagi ?? ohh sy suka!

^____^

asalamuaalaikum!!!

hanya guna lensa yg x seberapa! aku nak simpan saat2 matahari yg sgt indah ni! ))))^__^(((((




Tuesday, March 27, 2012

lawatan sambil belajar ke GM klang! bagusss sungguh!! :(

asalamuaalaikum..
^______^

iya..sambil belajar utk jimatkan duit !! yg sememangnya tak ramaii nih!!
kununn nak ke GM tu nak beli "gift " ..tp....beli yang lainnn!  ( x guna menyesal dah skrg)

tp ni yg aku tgk depan umah td!
hahah ok
sorry x da kena mengena dengan tajuk ^____^


dlm perjalanan balik..
boleh lagi singgah subang parade semata2 nak makan karipap uncle lim ni!
hmmm sedap!!
rasa mcm Yg kt IKea gak sket2!
tp ikea lagiiiii sedap!
keh3..
ok2
tu ramai yg  dah sedia maklum kan
ok bye3
asalamuaalaikum..

Sunday, March 25, 2012

owang lain ada yg x kesah pasal photographer tuk "big day " ?

^____^

asalamuaalaikum...


entry kali ni ..berkisar tentang dunia " gambar "..minat atau seni yang perlu ada dlm jiwa seorang
" tukang ambik gambar "???

perlu dia sensitif? dengan semua yg berada di sekeliling ?
kena  "gambarkan "gambar yg bakal kita shoot tu akan jd mcm mana yg kita nak dengan sedikit sentuhan software   "touch up" nanti
bg aku..
x perlu edit yg terlalu "melampau " sbb boleh hilangkan mood atau gambaran "perasaan gambar "tersebut
kita perlu camera yang terlalu canggih utk hasilkan gambar yang terbaik?

ohh aku rasa x perlu! tp teknik dan skill tu yg "amat penting "!
ramai  yg aku tgk guna camera biasa pon hasil dia leh dibanggakan jugak! cuma kalau kita guna dsrl ni..banyak membantu dr focus , pencahayaan, kelajuan sesuatu gambar yg kita leh shoot bergantung kepada engine slr kita!  (( anggap je ejaan tu betul ya )) ^_________^



( ( wehhh skemaa gila entry kali ni!! ))keh3!

ni fitri @cousin aku!
hmm masa ni mood x bape nak best!
ahhaha

yg ni aku guna "auto mode "
sbb masa tu aku baru nak nak berkenalan dengan cik non !

ni  la cik non !
 ..x ada lense extra utk dia lagik!







ni lens utk jadikan gambar lagik cun!
50mm f/1.4
ni bakal jd geng baik cik non kita nanti ( keh3 )
memandangkan ada bnyk agenda tahun ni yg lebih penting..
rasanya..akan tergendala lagi la ..cik non punya program! 

ok 
yg kiri tu tak edit!coz guna 5.2 mgpx htc punyo ja
then the other side..
edit melampauu sehingga ilang "seri " atau nyawa gambar tersebut! ( kah3)
ok lah..
bye3 asalamuaalaikum..




Thursday, March 22, 2012

kesian mel! hehehe..

asalamuaalaikum..

^_____^

hari ni misi mencari baju kurung @kain pasang utk "......"
susah nak cari yg berkenan kat hati! tp last2 jumpa jugak tp x pasti samaada tu yg berkenan atau sbb kesian kat mel sbb kena ikut masuk suma kedai..
sorry ...(hhehee)

bujet comel la dengan kunci umah mcm tu..hahha


ok..siap dah !
x yah dah nak sakit sendii menapak carii !
bye3
asalamuaalaikum..

Tuesday, March 20, 2012

cik santa???keh3

^______^

asalamuaalaikum..

fuhhhhh duk tangguh2..upanya semakin bertambah ..hehhehe
alhamdulilah..((rezeki masing ))

aku asa baru lagi  g wedding dewang nihh tp upanya dah setahun lebih masa tu berlalu..hmmm

ni beberapa owang yg terlibat ..hehhehe so kena la bagi hadiahh weh!! haishhh!

ni anak sedara aku ..!!
hmm aisyah zahra..



ni harraz..hehehe (hencem kan ))
bakal menantu eden!!
hahhahhaha
statement x leh blah!


kak la..
dah 2 ..
tahniahh kak la!



ni sofea maisara..
anak ezan!!
huhu..
nantii kalau free kak nath g sana k!
rinduu ezan!

ni zana..
medina zahra..
tahniaah zana!

ni hazziq..
haii encem!
keh3


ni anak den!
ok tipu!







kak la ..ckp mcm ni bila aku g tgk zafran ari tu...
"nath..mu ni bila nak kawen ni ? kak la dah 2 .."
blurppp...^_____^
rileks ler kak la..dulu kak la kawen umo bape?ar sama la kita..keh3
bye3
asalamuaalaikum..



kali ni cuti dah comfirm!

^______________^

asalamuaalaikum..

awal pg tadi.."mak tanya mcm ni "aiii keja malam ka apa nih?" bluppp...(((("hmmmm dlm hati "haishh x baikk menipu ..."))) pastu cepat2 tanya .."mak masak apa ari ni"? mak sihat ka? (((fuhhh )))
last pesan kat mak..
"mak... oder belacan 1 nanti nah.."^____^keh3

ni cita lain...
1 ari tu..aku ade terjumpa ada sowang budak yg mirip2 kakak..keh3..
senyum gak aku sowang2 masa tu..

rindu kat kakak tetiba...
kakak kalau dia x mo makan...
kena guna ayat ni
"kakak nak cantik kan..?? kena makan nasi..
baru la lawa ,cantik.."
terus dia makan nasi..
hahhaha..
entah la cara tu ja yg ada utk suh dia makan..^___^

penah 1 ari abah si kakak tanya ..
"nape kakak kurus sgt ni"???
then kakak jawab spontan
"kurus la ok..."
hahhahahahha
ok finish!




Thursday, March 15, 2012

Tuesday, March 13, 2012

jiran cuti lama pulakkk dahhh :(

^_____^

asalamuaalaikumm...

lately bnyk gak yg aku rindu!..huhuhu..tp yg paling ketara nya bila mana jiran aku pon lamaaaaa sgt bercutiii nhhh!!!mana aci!

x de la teman eden bergosip! huh ^___^

kali ni trial mel beructi agak lama dr biasa..then lepas nii lagiiiii lamaaaaa dia bercuti plus dah x stay kat sini lagi..sedeyy oooo :( ( apasal bnyk sgt "ni " ) ) ok abaikan ya! ehehe

dan yg paling terasa skrg ..x de owang nak panggil  or ((( jerittt ))) kat aku pg2 buta.."nathhhhhhhh..."
yg aku pon 1..w/pon dah lama aku siap ..saja ja aku tunggu sampaii si mel call...
skrg????
boleh lak aku turun awal 5 minit! padahal dulu kalau mel call aku awal bapa minit.."uikkss awaii lagi nii mel"



bnyk dah gambar aku ngan mel..
tp pic ni aku nak print kasi kat mel nanti!
*sila abaikan giigi yg senget tu*
ok bye3 
asalamuaalaikum..

sofea maisara..( bila kita akan ketemu?)

asalamuaalaikum..

^_________^

dah lama simpan entry ni..si sofea maisara pon dah berusia bapa hari dah..aku? still x sempat nak jenguk lagi..
hmm tunggu ya sofea..tungguu umi datang...( cewahhhhhh kuunnunn umi tuuuu ) keh3

si sofea ni puteri kepada ezan..( tahniahh ijannn...)!! ^___^
tp aku rindu jugak atok...
atok ni baik sgt..sporting lak tu..( bnyk gak rahsia2 penting yg aku cita kat atok ).. yg paling best..setiap kali aku jumpa dia .."atok kenal x sy ?"then atok akan jawab.."ni kawan ezan yg mane 1 eh "?
hahhahhaha..( dlm hati..ok selamat rahsia ku )

atok  x pandai nak kondem2 owang..bagus la atok!!!
then kita mudah jatuh syg ngan atok ..kita akan selalu tingat kat "beleter " dia tu..hoho..( atok jgn marah ar )

masa ni..demukkk laaa owanggg baju putihhh  keh3

 rinduu ar masa nih..
rasa remaja lagikk time tu!!
ahhaha

ni la ezan yg dah selamat menjadi ibu !!!!
tahniahhhhhhhh
tungguuu umiii nathrah ya..
bye3
asalamuaalaikum..
 

Monday, March 12, 2012

ayah tanya " bila nak balik?"

asalamuaalaikum..

^________^

td sempat jugak la call mak ..utk comfirm 1 benda penting..
ok selesai jugak !
dlm pot pet pot pet ngan mak...
aku sempat ckp ngan ayah sket...tp bila mana ayah tanya mcm ni "ni bila nak balik urus suma tu"?
aku tergagap sket ....keh3 ( sebenornya aku nk bgtau bulan depan aku nak balik ) tp terus x jadi n spontan "ohhhhhhhh  ...ceq balik ujung bulan ni la " ) ^____^

nak tergelak bila aku tingat dulu2 kalau kami ( kami tu merujuk aku n kakak n adik pompuan  ^___^) keluar rumah..
bila salah sowang hp ringing ( tgk num ayah ) masing2 passing hp tu suh jawab ..( melompat gak hp dlm keta ) padahal ayah nak tanya " ampa kat mana ni??"" tp nada suara tu peranan penting!!

tp bila duk jauh mcm skrg.( jauh la sgt ..kununnn) ..rasa rindu lak asa "takot "  tu..hmmmm so hargai la selagi orang tua kita masih ada.. ^____^



control sket!
keh3


cuti2 skolah mcm ni ..mood balik kg terbakor!
ok bye2
aslamuaalaikum..

Sunday, March 11, 2012

senyum itu mestilah iklhas!keh3

asalamuaalaikum..

^_______^

ohh title di atas sungguh drama ^_____^

keh3

dulu ..ada owang pesan..
"nath.. ang jgn senyum nampak gigi.."
hahhaa..
"napa lak?"
dia kata..gigi ang senget!.
sungguh tidak sopan!
tp ada aku kesah!
coz aku lenguhhh nak control senyum tanpa tunjuk gigi biarpon x cun!
janji aku rasa lega bila senyum kat owang lain .(^______^ )
oklah.bye3
asalamuaalaikum

Friday, March 9, 2012

perlu taip laju2 ^_____^

asalamuaalaikum..

^______^

baru2 ni aku berkunjung ke jengka ..alhamdulilah..sumanya berjalan dengan baik ..
tergesa2 mencari benda yang patut..

dan sebelum bertolak balik....

harus lah..
keh3


ni survey area temerloh..
mcm nak jual insurans pon ada gak masa ni..
suma kedai kami masuk!hehe
^____^




ni  yg aku tunggu2
bagus kak ngah ni
dia ckp mcm ni..bila mana aku diam je mula2
"eh nath bukan nak makan ikan patin ke?"
dlm ati..
"fuhhh nasib baik ler kak ngah tanya.."tima kasih kak
hhahhaa 
hudohh la pangaii!


lepas makan..
aku pon buat derk bila lalu area ni..
then bnyk buat eye contact dengan driver suh bawak keta laju2 
sbbnya " penjelasan kat en bobot..
" xkena ngan aura jiwa lagi la.."hahahaha
^______^

dah ...
sempat jugak la rembat 4oo pcs 
ok la ..
^______^

dan ini lahh hasilnya...
hahhaha.
mcm owang balik niaga !

tiba la masanya ...berangakat pulang suderrrr..
ok bye3
asalamuaalaikum..

tentang kasut!

asalamuaalaikum..

^______^

baru2 ni  kena try beberapa  kasut..so >>>> nak atau x! aku kena jugak cr kasut sendiri.. :P ( ^___^ )
upanya ada sbb dr kecik sampai ler dah tua skrg.. ( tUA KE? ) aku x leh nak pakai high heels!  ( x sesuai ) owang tua2 kata! ( then yg x best , x leh nak share pon dengan owang len yg size 5 ,6 )! :(

sbb nya... ( nanti ade ceritanya ) keh3



mlm ni...ada 2,3 kasut yg buat aku senyum gak sowang2!


kasut ni cute! tp bila aku yg pakai ??
hahaha
sendiri mau hengat!
hampeh!






dlm ketingiian yang hanya membezakan kopiah ayah beberapa cm tu..
kasut yg seuai??
keh3
dlm masa terdekat ni..
kena la jugak aku
menapak ke beberapa kedai bujet utk cr menda alah ni!
ok..
bye3
asalamuaalaikum..