Saturday, March 31, 2012

flash tu penting?

asalamuaalaikum
^____^

htc ku ucapkan selamat tinggal! ( ok abaikan ) ...huhu

dalam keadaan yang gelap kita lebih cenderung menggunakan flash  yang mana akan buatkan gambar yang kita capture tu akan nampak kdg2 kalau kita tgk mcm gambar hantu!( cenderung ?? ada word len tak utk gantikan?) hahhaa..

gambar  menggunakan flash yang terlalu terang susah utk edit ( touch up ) kasi soft sket sbbnya gambar tu kelihatan agak garang..( bg aku ler coz aku x pandai lagi nak guna adobe 100%)
disini flash yang aku cita bg yang guna flash utk camera hp lain kalau kita guna flash atau speedlite bagi dslr coz of kat situ setting utk level flash kita leh max or minimumkanya! mungkin bagi camera yang terlalu canggih lain dari segi flash level..dah juga cantik..( sbb aku guna hp biasa2 je ) ^____

kiri - flash ( hp koman seperet )hehe
kanan- soft touch up w/out flash

both of picture ni x guna flash tp sedikit touch up kasi malap
hehehe kununn kasi nostalgia lebih..ahaks
ok kakak n adik ..mak njang balik nanti
jumpa lg
bye3
asalamuaalaikum..

No comments: