Sunday, April 29, 2012

x pasti !

asalamuaalaikum..
^_______^
baru2 ni..aku gagahkan jugak menapak ke nilai 3...itu je la yg dekat sket pon nak cari bunga-bunga suma..
dalam bnyk2 kedai  aku lebih suka ke kedai ZC ....dalam kedai tu jugak bunga-bunga dia kira mcm SSF sket2>>>hehehe pastu rega pon boleh tahan murah kalau nak dibandingkan dengan kedai lain

plan asal memang nak buat benda lain tp jd lain lak >>>nak cari bunga2 tecik kaler putih tp aku terjumpa bunga  lain>>masa tu idea nak buat benda tu , benda ni berkobar2! keh3 ^____^
dah sampai rumah...

hmmmmm>>>>"apa lah aku nak letak nihhh..???
barulah aku sedar yg diri sendiri x ada seni nak deco bunga -bunga ni bagai!
mode = menyesal beli ! haha


yg benda alah ni...kununnn ler nak letak cincinn tp mcm mana la aku nak deco ???
idea..idea..idea..dtglah wahai idea,..wahai idea..
^___^

perancangan yg teliti lepas ni! sy berjanjii!!!kununnnn ^______^

skrg cuaca yg  tak berapa ok!
oleh yg demikian misi menambah lemak menjadi2 dirumah
bye3
asalamuaalaikum

Tuesday, April 24, 2012

peluh sejuk dah ni!

^____^

asalamuaalaikum..

x bnyk nak share kat sini>>tp semalam punya kes aku dah peluh sejuk tangan dan tapak kaki..
aku rasa yeah...awal lagi buat kad..

mula tu just nak oder online ler kununnn...senang dan cute card tu..tp aku tgk artwork lambat lagi nak comfirm..
so cancel !! pastu mula gelabah sket2..kunun nak cool je..tp masa tu la aku tgk website plus FB..

mel lak suggest kat puchong perdana..sampai kat kedai tu.."1st soklan dia tanya.."ye cik nak tempah kad bulan bape ya majlis nya tu?"

senyum je la aku ckp" ohh ujung bulan depan "
pastu kedai tu " hmm kita dah x ambik dah tempahan untuk bulan 6 pon kitaowang tak ambik "
nasib baik dia tak cakap "kenapa tak tempah esok nak majlisnya baru buat kad ari ni "hahhaa
dah terbayang masa tu>> kad photostat berkaler2 ^_____^
couple lain tempah masa bila weh?? 3 bulan awal??


ok cukup

"ha?ok ...gelabah dah..tp nasib baik aku ada simpan adress kedai KANDA & DINDA ..
kakak tu tanya soklan yang sama " then dia pon muka dah tak setuju nak ambik "
may be dia kesian.." hmm boleh laaa tp tak leh nak cetak yang hard cover dan complicated tau!"
aku :" ohh thanks kak" sy memang nak ambik yang biasa2 je pon.."^_____^ ( kan edisi bajet) keh3

masa isi form oder tu >>"leh lagi gebang2 ngan mel " weh asal bin "abd thani?" dalam bahasa tamil makna dia "air " tau dok

nasib baik kakak tu  xada customer len..

ni la kad aku ! 
ok tipu 
^_____^



ni ?? ohoho dalam mimpi la der..
mahall sungguh!

ni ?hohohoh
jenuhh la..

cute kan color ni..
hmm ^___^
berangan lagi...
cukup!! cukup!!



ni la lebih kurang kad aku tempah semalam..
keh3
murah ..
dalam pakej ekonomi lagi tu..

ok bye3
asalamualaikum..







Friday, April 20, 2012

senyum tu..."mcm...."

asalamuaalaikum..
^________^

kata -kata manis tu sokmo dah dengar..tp dalam hati?
 bila masalah "wahhh ni best jadi gosip nanti..ok teruskan..lagi..ohhhh...ye ke?...""!
tp kalau bahagia atau seangkatanya.."hmmm busy lah.."a'ah ulang apa dia?"x bapa dengar la..

note : berhati2 dengan situasi ni..
ok bye2
asalamuaalaikum..



Wednesday, April 18, 2012

jauh ?anggap je lah dekat..

^____^

asalamuaalaikum..

aku taip pelahan2 ( bape kali dah aku backspace )masih blur lagi mcm na la aku nak mula ayat ni!!!
 perlu balik lagi disebabkan beberapa task yang masih tergendala! ( ayat skema lagi??) ^____^


dalam perjalanan aku rasa "keciknya la keta aku niii " 
semua benda kena "bergerak pantas"???^____^


temujanji dengan en bobot di   Mc'D gombak untuk gerak balik temerloh sekali ! tp aku jumpa nih

dalam 5 minit gak aku dalam keta tunggu set2 ni pegi main jauh sket!
serius  takot gak kalau dewang ni  melompat manja kat aku! (((manja??)))haha^____^

tp dah lama sgt aku usha set2 ni...
jeng.jeng....dah terperasan aku snap adegan rakus dewang!
ok jgn marah la der!
ok..ok..ampa suma comel lagi cute ! puas ati?? ^^^___^^^

agak lama jugak aku tunggu en bobot kat situ...
pastu kami gerak balik>>(( bukan dengan set2 tu ya)))!!^____^

pada awalnya aku tak syak apa2 kenapa en bobot kasi smart tag kat aku tp dia pakai  lane biasa..
rupa2nya..
dia memang nak laju ((( masa tu dah la nek kancil ja)))
aku tgk kancil en bobot dah senget2 kat lap karak tu..
fuhhhhh
sampai ati sungguhhh !
dah la td dating lama gak ngan set2 makan pisang tu..
pastu jauh gak kena tinggal kat highway
aku mcm nangis gak la bila en bobot tanya
" eh kenapa x guna smart tag tu ?"ada masalah ke?
"en bobot boleh bantai gelak bila aku ckp "sampai ati sungguh tinggal jarak jauh gila kot kat highway"
en bobot : "eh mana ada 100km/h  je dari tadi tau dok"
     aku    :"mcm nak terbalik ja kancil tu td 100 ke? 
en bobot :" bantai gelak "
ok abih cita tu ! sadis!  ^___^

mood nak tgk rumah memang "0" masa tu..kah3

ni la teratak tempat  berteduh nanti..

aku :"bukan pemilik sebenar "
^____^



gambar tuan blog :" harus la " LOL

lagi?" ya...jgn "muntah "^_____^

" edit gambar lagi "
ok lah>>bye2 asalamuaalaikum..









Saturday, April 14, 2012

dugaan tu dtg " ada bg salam "?

asalamuaalaikum... ^_____^ kebahagiaan seseorang tu terletak pada harta , rupa , ? setiap orang ada terma dan syarat meletakkan paras dan keselesaan dalam " kebahagiaan" status memendam perasaan marah, sedih ....malu, kecik ati ( aku sokmo kecik je ati ni tp owang nya x kecik2 jugak ) bila kita nak owang lain faham kehendak kita ..." kita faham x kehendak owang lain?"...( kdg2 aku anggap je faham ) hehe ok serius balik! ( mode muka bekeng ) ^________^

Thursday, April 12, 2012

bulan depan ??? a'ah la bulan depan je nih!

^____^

asalamuaalaikum...

jodoh tu kan ketentuan Ilahi..siapa kita nak pertikaikan? berbeza latar belakang, karakter ,hobi,pendapat  tp dah dikatakan jodoh...." sidia akan " aku terima nikahnya........................................................."

dan pada saat tu..." tangungjawab " dua hati meniti kisah dan cerita hidup sendiri..

bersedia atau tidak.."soalan atau alasan yang memang menjadi trend !"




aku nak simpann tu semua (( ^___^))

asalamuaalaikum..
^_____^

kerajinan yg hanya beberapa minit tu..menyebabkan aku sampaii di tempat kejadian dimana.." melantak kek di tgh malam "

kerja yg kununnn memerlukan tenaga!keh3


tak abis pon! ok tipu !^___^

meriah ?ahahaha gamat!
dah ptg pulak last minute plan dengan my neber sowang tu..
kat seberang jalan ni ada jual cendol !
sedap!moh ler try 




muka ? harus la..hahhaha



jom la balik..
asalamuaaaikum..



Wednesday, April 11, 2012

decoration n idea..nak tiru nak tiru ^___^

asalamuaalaikum..

^______^

en suami = "ayang x masak ke ari ni?"
si isteri = "abg dah buat pinjaman besarkan dapur kita ?"
en suami =" x sempat "
si isteri = " ayang pon x sempat nak masak .dapur pon kecik "

hahhahaha..
skrg ni aku suka tgk2 decoration n color wall ..hmmmm

















Tuesday, April 10, 2012

balik dah lama dah! entry basi dlm draft! heheh

^_____^

asalamuaalaikum..

ehem3..balik kampung kali ni agak berbeza dr yg sebelumnya.. ( cewahh2) hihik ^^^___^^^( kununn)

 balik lagi may nanti ...untuk tujuan yg berbeza dan akan kekal berbeza untuk jangka masa yang Allah dah tentukan....doa semoga dikekalkan ..( aminnn)

balik kali ni jugak aku kena " berikar " didepan owang yg aku tak penah kenal ..( ^__^)  dan entry sebelum ni tersilap click "publish " sebenarnya x siap lagi pon ^__^

alhamdulilah semua urusan dipermudahkan..

bab2 balik kampung ni yg tak berapa best bila mana kena drive sowang2 then aku kena benti di R n R tu tak leh lama2 sebabnya?? ((( aku takot )) ikhlas mengaku  keh3

entry kali ni aku lambakkan semua gambar2 cuti ari tu! ((( jgn muntah ))) ya!!

penuh barang2! then ni 

ujan2 masa tu..asa mengantuk yg teramat sgt! ni la keja den! ^_____^



sampai je rumah mak!
fuhhhh sempat ke tak ler ni :(

qistina ni aku bawak jugak g clinic! buat aku modal nak sembang ngan dia..
kalau tak jenuhh gak la bosan duk nunggu  
dia tak kesah kita suruh  pose mcm mana tp cepat ckp "nak engok " nak engok " gambar dia..
bujet comel ler tuuu ((((^__^)))

nakal dah boleh tahan sekarang ni!!!

hehehe sorry dik mak njang tak sama kan adik ngan kucing neber ni! 
tp kitten neber tu skrg dah bertambah2 ahli keluarga dia..
dan yang sekor ni pandaii la tgk hp mak njang mcm adik tgk ! ^___^

bawak si qairin  jenjalan memang buatkan lengan aku kurus sket!
berat gak dah skrg!



jom balik!
bye@
asalamaualaikum