Thursday, July 4, 2013

selamba gak aku nak skip bagai ..( ni kan blog sendiri?) keh3

^_______^

asalamuaalaikum..

aku rasa aku belum pon tempek mana2 gambo si danish kat blog yg dah boleh kategori ( kesian bersawang gila!)

kesibukan aku lalui hari2 yg dah pon lama gak berlalu..( kununn bz ler tew) ^_^
buatkan aku rasa bila snap gamba sidanish cukup utk aku buat tugu peringatan kat instagram je la.
 ( ok apa ?)..ehhehe

*nanti2 je la aku buat entry khas ( bersalin )huahuahua..( aku kah itu??)
aku sendri x percaya yg aku dah  lalui pon fasa yang agak "berat" dan susah utk adaptasi dlm enrty aku nanti..( kunun ngeri la ya? xada la..)
tp utk perkongsian cerita n tips2 yang berguna..aku rasa x salah aku korbankan masa sket utk "bakal2 mama kat luar sana" perasaan yang harus kita tangani sesuai dengan keadaan kita waktu tu..supaya mudah urusan baby kita tu "menjenggah " ..best kan..( mudah2an...aminn)

tp entry tu nanti ya bila betul2 masa yang sesuai..( skrg ni perlu curi sket masa dr peluk sidanish demi mengadap pc nih) padahal siang..danish tido aku rasa aku pon tetido gak ..hehehe ( sekejap je tu pon ) kununn

ok lah..
aku nak tempek danish nya moment nih..so sila ketepi ya ayat2 nak buat orang mengantuk bila baca entry ..
*mula2 aku obeses ambik gambar dia ari2..( supaya senang aku  nak refer bila mana aku sedar dia dah besar )..ehehe

ok ni la danish zahran..
masa dia betul keluar..
x sempat pon nak tgk muka dia yg "fresh " msa tu..
terus aku zzzzzzzzz
dan yg pailing penting
"sesi menjahit "aku x sedar langsung! ohhh bagus!
ok danish boleh la cr nama adik yg sesuai lepas ni ya! 
hahhaha

hmmbetul la idung tu la tgk masa 4d ritu..(^_^)

masa ni tido ,nangis,tido !bagus anaku!

masa ni aku tgh ckp sesuatu dekat sidanish nih..dia tgk je muka
ummi dia yg ( x mandi2 lg dr pg tu)keh3

hehe x abih lagi sesi nak syok pegang anak sendiri..
dan lepas tu aku kena tegur dengan nurse kat situ..
"u x boleh duduk dengan bb kat luar ni"
kena masuk bilik ar..
dah dalam bilik lak nurse x kasi bb lama2 dengan ummi dia..
"sbb ekon bb nanti pucat"



selang bebapa jam aku suh nurse anta si danish nih
heheh
x puas aku tgk muka dia td kununnnya"
padahal aku nak check dia nya body 1-1
" ye lah nk kenal anak sendiri"
cewahhh ^__^

masa ni nurse kata baru lepas minum susu so x leh lama ya
nanti sy dtg ambik
:(


kesempatan yg ada,,
jeng...jeng

ok perfect
alhamdulilah..
rasa best n lain sgt bila kita tgk tag kat pergelangan tgn dia
memang letak nama "umii dia " weh bukan papa dia" w.pon papa dia yg clear bil..hua3
hehehe
*maaf agak jakun ketika itu
^_^



* ok dimaaafkan ..sbb smlm dah berjaga

balik rumah mak..setelah 4mlm kat sana
dan tugas hakiki seorang ibu aku bermula dengan agak tight!


boleh tahan si danish ni time pantang! syabas ya danish
buat umii x kan lupa saat kita spent time utk lalui 45 ari!
huhuh
siang dan mlm dah sama je aku rasa time tu


waktu tido sitecik ni x kan leh buat umii dia tido 
sbbnya dia nak tido atas riba!
*_*
ok fine!

ari pertama pg sebelom kena botak!
leh lak senyum!

lepas tu langsung x nak senyum dah bila aku panggil
majuk kot!



dan kemudiann..
ari2 yg dtg ..














ho alohh sekali sekala ummi nak jugak nempek!
hhehehe







ok..lah..
kita sambung je entry ni len kali ya
mata umi dia hanya nmp danish melambai2 suh tido!
nite@
asalamuaalaikum..



1 comment:

Mohd Shafwan said...

wah..kecil2 lagi dah pandai possing baby tu yer :)