Tuesday, June 9, 2015

jgn cari pasal dengan kuini

asalamuaalaikum

Menyesal aku tak lah dengan mengadap buah tu sorang2 mcm 1st time aku jumpa ciptaan Allah tu
tapi ada jugak akibat nya yang aku terpaksa hadap dan menahan sakit nya semua urat saraf seluruh badan!

bukan salah kuini pun

alkisah nya biasalah bila mak ayah ada kat umah masa ni la badan aku sakit2 lenguh2 muntah balik..( kemainn kan..hahahha) tp tak sebenarnya memang aku betul huhhu
 tp mak kan...tak nah nak salah kan aku pasal previous pantang dua tahun lepas,,hahha
kalau aku ditempat mak ..mesti ayat aku mcm ni
"ha tu lahhhh org semua dah gtau pantang betui2! jgn curi2 minum air ais sampai satu jag ! kan dan sakitnya sekarang ni ha " sakit kan "?sampai makan buah kuini sebji pon mcm makan sebesen "
lutut tu mcm dah mcm orang umuq 50 kan..kan..
kalau itu aku..

tp bukan mak..

mak dia carring lain mcm sket..buat ang akan asa kalau ang demam pun ang nak duk tido celah ketiak mak..ha gitueww walaupun anak dah nak dua..ahhaha


dah masuk ari kedua aku asa tak selesa dengan urat saraf ni dan aku jugak risau perut aku tak membesar mcm pregnant danish almost 16 weeks harap semua nya sihat dan sempurna hendakNya..aminnnn


lain anak lain la karakternya yaa idok...kiannnn

mak ckp
kalau dah TERINGIIIN SANGAT mengadap ja la..so ingt la 1st pregnant aku hanya boleh minum air tebu dengan nenas cicah kicap..boleh dikatakan ari2 gak aku mengadap ..tp kuasa Allah kan..hanya Dia yg tahu apa yg terbaik untuk hamba2 Nya..


tp aku nak buat mcm tu jugak time berpantang memang tak dapat la..( yg tu bukan untuk baby tapi utk sedapkan tekak ) memang sakit yg memang dicari aku terpaksa hadap SEKARANG !

so buat sesetengah ibu yang akan pertama kali berpantang..seriussss aku nk gtau TOLONG LA berpantang dengan BERSUNGGUH-SUNGGUH sbbnya tak rugi kan dimasa akan datang..
dan kita akan bersyukur dengan ayat seoalh2 mcm ni " nasib baik la pantang beria2 "kalau tak aku kena bertongkat hanya kerana kuini..ha gituu la lebih kurang


nanti la aku cerita lagi drama pantang dua tahun lepas yang aku kenang dan menyesal sampai sekarang

ok bye2 asalamuaalaikum

Monday, June 8, 2015

tetamu yang aku syg datang berkunjung

asalamuaalaikum

Mak ayah kunun nak suprise yeah agak berjaya misi tersebut sbbnya aku agak supprise la kalau ada 3 family lain jugak ada..
hahaha

Terubat la rindu aku pada mak punya air tangan ..nak2 dalam keadaan aku yang tak berapa nak best ni..
kebetulan en bobot offshore skrg so dengan senang hati aku pekena en bobot tanpa dapat maklum balas.bestnya rasa..
selama ni kalau dia jugak ada..comfirm aku kena bnyk jugak rahsia aku yang bab memasak dan sebagai nya en bobot akan bentang kat telinga mak//"
contoh

"hmmm rumah ni lama dah x bau gulaiii kari mcm ni?"uihhhhhhhhhhhh kan tu bahaya...
pastu en bobot akan berusaha menunjuk kan kerajinan beliau menandingi kerajinan aku..
contoh
tengah ari rembang mak nokkkk boleh en bobot mesin rumput dr depan umah sampai belakang dan akan cuci garage keta dengan berkilat nya
dan akan suh aku buat air dengan nada mcm ni
"air satu jag please!"
pastu akan tanya aku balik lepas dia buat semua tu
"mak kata b rajin x?"
aku :" erkkkkk ada la..tp mak kata mcm rajin mengampu je"hahhahahhaha ( ok aku tipu )
mak sebenarnya kata mcm ni
"ermm kesiannnn tengah panas tu"..ye la duk umah pun tak leh nak rehat mana "
yg tu aku tak cita la kat en bobot
kembang la paru2 dia nanti


ok..bye2
asalamuaalaikum

Thursday, June 4, 2015

persediaan menjadi ibu lagi dan selamanya

asalamuaalaikum

Yeah..alhmadulilah berkesempatan lagik..hehhehe
Untuk kali yang kedua in Sha Allah selamat hendakNya

Perasaaan tak sama dengan bila kita tengok pregnancy test berbelang dua. pada dua tahun lepas..jantung mcm lari 400x 4 hahaha ..padahal mcm la buat salah besar ..( mengandung je kot )

Kali ni agak rileks dan tenang banget..sbb aku dah agak ..hahahha ( tenang aku pun berapa set aku beli sbb nk kan kepastian..haaa gitueew terujanya..hahaha

mcm biasa aku jenis tak leh nak tahan sabar nk cerita kat en bobot pasal individu yang akan lahir ni ( in sha Allah )

respon en bobot biasalah : "ohh ye ke syg..alhamdulilah..jaga diri baik2 ya nanti b balik kita g clinic due bila syg?"

aku : " entah...lom kira lagi " ( aku tau laki aku tanya mcm tu sbbnya dia bujet bulan dia nak g jamboree terhad la tu ") hahahha ..

en bobot : " danish buat apa ?"

aku : " hmmm ttgk tv " ( terus x ada mood excited  sbbnya tak ada ulasan lanjutan pasal becoming baby)..ahahahhahaaa emo okeh.

danish lak reaksi dia ..mcm tak leh nak blah jugak..tak de perasaan gelisah nak ada saingan kasih syg pun..hahhaa..aku je yang agak kesian dengan situasi danish yang kadang buat aku serba salah bilamana aku dah flat terus dengan alahan ni..huhuhu

sabar ya danish..
umi kuat mcm powwer rangers tu umii dukung danish sebelah tangan je..

erkk..mampu ke?
haha

ok bye2
asalamuaalaikum