Tuesday, June 9, 2015

jgn cari pasal dengan kuini

asalamuaalaikum

Menyesal aku tak lah dengan mengadap buah tu sorang2 mcm 1st time aku jumpa ciptaan Allah tu
tapi ada jugak akibat nya yang aku terpaksa hadap dan menahan sakit nya semua urat saraf seluruh badan!

bukan salah kuini pun

alkisah nya biasalah bila mak ayah ada kat umah masa ni la badan aku sakit2 lenguh2 muntah balik..( kemainn kan..hahahha) tp tak sebenarnya memang aku betul huhhu
 tp mak kan...tak nah nak salah kan aku pasal previous pantang dua tahun lepas,,hahha
kalau aku ditempat mak ..mesti ayat aku mcm ni
"ha tu lahhhh org semua dah gtau pantang betui2! jgn curi2 minum air ais sampai satu jag ! kan dan sakitnya sekarang ni ha " sakit kan "?sampai makan buah kuini sebji pon mcm makan sebesen "
lutut tu mcm dah mcm orang umuq 50 kan..kan..
kalau itu aku..

tp bukan mak..

mak dia carring lain mcm sket..buat ang akan asa kalau ang demam pun ang nak duk tido celah ketiak mak..ha gitueww walaupun anak dah nak dua..ahhaha


dah masuk ari kedua aku asa tak selesa dengan urat saraf ni dan aku jugak risau perut aku tak membesar mcm pregnant danish almost 16 weeks harap semua nya sihat dan sempurna hendakNya..aminnnn


lain anak lain la karakternya yaa idok...kiannnn

mak ckp
kalau dah TERINGIIIN SANGAT mengadap ja la..so ingt la 1st pregnant aku hanya boleh minum air tebu dengan nenas cicah kicap..boleh dikatakan ari2 gak aku mengadap ..tp kuasa Allah kan..hanya Dia yg tahu apa yg terbaik untuk hamba2 Nya..


tp aku nak buat mcm tu jugak time berpantang memang tak dapat la..( yg tu bukan untuk baby tapi utk sedapkan tekak ) memang sakit yg memang dicari aku terpaksa hadap SEKARANG !

so buat sesetengah ibu yang akan pertama kali berpantang..seriussss aku nk gtau TOLONG LA berpantang dengan BERSUNGGUH-SUNGGUH sbbnya tak rugi kan dimasa akan datang..
dan kita akan bersyukur dengan ayat seoalh2 mcm ni " nasib baik la pantang beria2 "kalau tak aku kena bertongkat hanya kerana kuini..ha gituu la lebih kurang


nanti la aku cerita lagi drama pantang dua tahun lepas yang aku kenang dan menyesal sampai sekarang

ok bye2 asalamuaalaikum

No comments: