Tuesday, July 28, 2015

bertukar kepada TATI skin care pulak

asalamuaalaikum

Dalam bnyk review skin care TATI ni boleh dikata kan skin care terbaik jugak yg aku tengok..so aku pun bertukar ke Tati..dan result nya nanti aku paparkan sini ye..
dan best nya tati ni set dia amat jimat dan mudah nak apply tak berminyak dan mudah nak rata kat skin muka kita ...soft and ringan gituewww hehehhe


dan yang best nya jugak TATI ni dah datang dengan kelulusan KKM..haaaa tak yah nak susah ati tak safe ke apa okeh

AKu mengaku disinii kulit muka aku jeragat agak meriah dan kulit kering ..haaaa nak2 pregnant ni lagi la dia rancak berjemaaah kat muka kan..hehehe

tp dun worry jgn risau TATI akan selesai kan janji kita kena rajin laaaa sket ..hahahha

so kat sini aku list kan product
 dia yang dia ada dlm satu set


 SET 5 IN 1 TATI SKINCARE :- Beauty Soap- Day Cream- Night Cream- Sunblock Cream- Treatment Cream

TATI SKINCARE SOAP : NOT150200978K
TATI SKINCARE DAY CREAM : NOT150200976K
TATI SKINCARE SUNBLOCK : NOT150200977K
TATI SKINCARE NIGHT CREAM : NOT150200975K
TATI SKINCARE TREATMENT CREAM : NOT150200974K


haaaa tak yah tunggu lama2 untuk cantik kan kulit kita..


nak bantuan cara pemakaiann

pm sini 010-7070221
mesti tak nyesal beli 




5 item untk satu set
berbaloiii kalau kita pakai
selamat

ok2 nanti kita update lagi tati ni ya
kalau nak try roger 010-7070221
asalamuaalaikum

Thursday, July 23, 2015

dah raya ..tapi masih sama

asalamuaalaikum

alhamdulilah kali ni ...dapat lagi aku beraya dengan mak ayah ..walaupun kali ni memang berbeza sesangat dengan baju raya aku tak ada! ok LANGSUNG ...tapi raya tetap raya kan..mungkin dah jadi level mak2 ke eh dah timbul asa baju raya tak penting mana untuk aku pakai?hehheh
padahal aku tension dah agak meroyan bila semua test baju kurung semua mcm ibu nyamuk yang kenyang..montel gituueeew..dan automatic mood nak berbaju raya terus gone! ( ada aku kesah aku bedal pinjam baju kakak aku yang g sekolah ari2 tu hehhe) bukanya orang nak tanya


raya kali ni turn aku untuk balik kg..yahooooo! pagi selasa en bobot landed ptg tu gak aku hint.."agak2 kol bapa kita nk gerak ya?" hehhe dan tak disangka jawapan en bobot buat kan aku terharu ..mula2 aku ingat."perli ke ni?"
en bobot "..lepas berbuka terus kita gerak "
aku :"hmmmm tak awal sgt ke ?"( padahal dalam hati ..kita berbuka dalm keta je pun ok ")hahaha
       xpe..dlm kete nanti kalau b penat gtau je ya..leh syg drive "( kauuu mampppoooo nak bodek gitu ??"hahhaa pemanis org kata..
en bobot :" hmm tgk lah "

 dlm keta bapa minit lepas tutup gate..
aku :" hmmm letih kan ari ni dah la keja ptg td..g clinic check up baby semua ..ramai org..bla..bla..balik umah kesah ke danish..kemas umah..pack barang..ye lah b kan kata nak balik lepas buka..kalau mid nite leh syg tido dulu ke ape.."hahhahahhahhaha ( dlm ati aku tgh calculate bapa minit respon en bobot lepas tu )

en bobot :" ohhh eh ?" tido je la..b nak drive ni.."
aku :" eh xpe la..syg kan nak teman b"...( lepas tu aku nguap2 bapa kali ) hint yang aku letih bebenorrrrrrr
en bobot :" tido je "

lepas tu aku  tido mcm nyamuk kenyang yang tunggu nak betelur "hahhahhahaha sambil nyanyi lagu raya dlm hati ...


siap demand" hmmm nanti berhenti kat mana2 nak? ..lapar gilaaa nii kalau boleh tak nak kat RNR ..hehehe


dan aku asa perjalanan aku terlalu singkat...tup2 dah sampaii dan aku tgk jam..around 8 jam en bobot drive seorang diri ..pastu aku dengar en bobot kata something yang seram
ada patung bernyawa pakai baju belang dengan stoking biru duk sebelah sambil ternganga mulut duk jampi serapah dalam mimpi yang  teman dia drive katanya..

aku " ok fine"..! dalam hati "mesti raya jumaat nanti nak minta maaf aku pasal tu nanti "
tapi kesudahannya?"
hahhahahhaa..
aku minta maaf kat en bobot sambil tangan sebelah tgh kejar danish pakai baju weh

sorry tak ada pic untuk raya tahun ni .."protes tak ada baju raya "!

ok bye asalamuaalaikum



Friday, July 10, 2015

Ramadhan kali ni kami bertiga

Asalamuaalaikum...

Kali ni hanya aku berdua dan plus dengan baby comming soon ni berbuka..agak sedih..hehee
Tp bila aku tengok keletah danish yang buat aku lupa kadang2 dia dah membesar menjadi seorang pelindung dan imam kepads umii dia nanti in sha Allah...

Dan ada bnyk jugak kata kerja yang dia dah pandai bgtau..tp yg agak aku kurang pasti bila aku suh dia selalu sebut .."umii cantik" mula tu dia ckp la..."umii antik"...tp kalau dia lupa..dia lak ngusik.."umiii chuk"...

Agak keterlaluan disitu..

Tp agak sedih bila..dia agak leka bermain..dia akan dtg berlari sambil gtau. "Umii ...papa yik".."kak pintu( papa balik..buka pintu) .sedih nya...tp dia skrg may be rindu sgt2 akan kehadiran en bobot kot..tp terpaksa la buka pintu dan biar dia tengok sendiri kebenaran yang dia dalm ilusi..heheh

"Papa keja la syg"...nanti papa balik ok." Dia akan mengajuk sedikit..sambil tutup pintu ..
"Anak aku da besar la..dia dah cr org yg dia rindu dan tunjuk emosi "... Dulu dia tak kesah pun..
En bobot ade atau x..tp sejak dia dah kenal xbox racing game tu..en bobot la segalanya bg dia...
Tp bila aku tanya ..siapa beli toys ni"??
Laju dia akan ckp""papa liiiii"""padahal kuar dr kedaii mainan tu pun belummmm..geram gak la.hehee

Silap aku jugak..sbbnya sebelum ni bila ada toys yg dia pegang..laju je akan gtau dia.."hanya papa je leh belikan danish toys ok"umii tak boleh"..danish lak siap angguk..ok terima arahan .bagus!!hehe
Tp bila aku yg belikan..walaupun langgar sedikit prinsip.danish setia akan ckp "papa liii""yeaaa

So minda kanak2 ni memang span ...lepas ni aku kena tapis bnyk benda bila nk cerita fakta atau auta kat danish..

Asa kes yang aku tengah bebel kat en bobot dlm loghat .."papa ang ni kan..boleh pulak dia mandi ngan. Beskal tu"..so tetiba danish nmpk en bobot dia panggil"papa ang"...papa ang...terkejut gak aku..
Aku ingt dia tak alert..
Peringatan untuk aku lebih berhati2 bila aku nk bebel atau aku usik en bobot
Bahaya..
Bahaya