Thursday, July 23, 2015

dah raya ..tapi masih sama

asalamuaalaikum

alhamdulilah kali ni ...dapat lagi aku beraya dengan mak ayah ..walaupun kali ni memang berbeza sesangat dengan baju raya aku tak ada! ok LANGSUNG ...tapi raya tetap raya kan..mungkin dah jadi level mak2 ke eh dah timbul asa baju raya tak penting mana untuk aku pakai?hehheh
padahal aku tension dah agak meroyan bila semua test baju kurung semua mcm ibu nyamuk yang kenyang..montel gituueeew..dan automatic mood nak berbaju raya terus gone! ( ada aku kesah aku bedal pinjam baju kakak aku yang g sekolah ari2 tu hehhe) bukanya orang nak tanya


raya kali ni turn aku untuk balik kg..yahooooo! pagi selasa en bobot landed ptg tu gak aku hint.."agak2 kol bapa kita nk gerak ya?" hehhe dan tak disangka jawapan en bobot buat kan aku terharu ..mula2 aku ingat."perli ke ni?"
en bobot "..lepas berbuka terus kita gerak "
aku :"hmmmm tak awal sgt ke ?"( padahal dalam hati ..kita berbuka dalm keta je pun ok ")hahaha
       xpe..dlm kete nanti kalau b penat gtau je ya..leh syg drive "( kauuu mampppoooo nak bodek gitu ??"hahhaa pemanis org kata..
en bobot :" hmm tgk lah "

 dlm keta bapa minit lepas tutup gate..
aku :" hmmm letih kan ari ni dah la keja ptg td..g clinic check up baby semua ..ramai org..bla..bla..balik umah kesah ke danish..kemas umah..pack barang..ye lah b kan kata nak balik lepas buka..kalau mid nite leh syg tido dulu ke ape.."hahhahahhahhaha ( dlm ati aku tgh calculate bapa minit respon en bobot lepas tu )

en bobot :" ohhh eh ?" tido je la..b nak drive ni.."
aku :" eh xpe la..syg kan nak teman b"...( lepas tu aku nguap2 bapa kali ) hint yang aku letih bebenorrrrrrr
en bobot :" tido je "

lepas tu aku  tido mcm nyamuk kenyang yang tunggu nak betelur "hahhahhahaha sambil nyanyi lagu raya dlm hati ...


siap demand" hmmm nanti berhenti kat mana2 nak? ..lapar gilaaa nii kalau boleh tak nak kat RNR ..hehehe


dan aku asa perjalanan aku terlalu singkat...tup2 dah sampaii dan aku tgk jam..around 8 jam en bobot drive seorang diri ..pastu aku dengar en bobot kata something yang seram
ada patung bernyawa pakai baju belang dengan stoking biru duk sebelah sambil ternganga mulut duk jampi serapah dalam mimpi yang  teman dia drive katanya..

aku " ok fine"..! dalam hati "mesti raya jumaat nanti nak minta maaf aku pasal tu nanti "
tapi kesudahannya?"
hahhahahhaa..
aku minta maaf kat en bobot sambil tangan sebelah tgh kejar danish pakai baju weh

sorry tak ada pic untuk raya tahun ni .."protes tak ada baju raya "!

ok bye asalamuaalaikum



No comments: