Wednesday, October 21, 2015

Tak sabar aku nak pantang dengan gigih

Asalamuaalaikum..

Tengok title atas memang tak leh nak blah.hahaa sbbnya sekarang aku memang tengah gigih sebey tips/petua/rahsia semua berkenaan untuk KURuS..kau ada..?hehe aku tak nak ulang previous pantang dulu..memang kejam pada diri sendiri..mana tak nya semua pantang mak aku ckp "tak boleh"aku jawab tak apa mak..skrg dah csnggih..ada ubat..ok sekian..

Sedih betul.

Sekarang berat aku dah cecah 74kg..padahal time danish dulul..time nak bersalin sgt dah ..yg ni..hahhaha baru nak cecah 36weeks..kembang jgn ckp la..
aku tak slahkan makanan ok..mana tak nya mlm nak tido..aku dengan tanpa asa bersalah dengan usus aku bantai nasi minyak sambil dlm ati.." Tak pe..pantang nanti aku x ngadap dah semua ni"boleh percaya?hahaha

Proses keterujaan nk kurus ni bila mana aku tengok en bobot dah makin kecik kurus..aku lak mcm no 10 bila duduk sebelah..
Nak2 lagi..bila time aku lipat baju sn bobot..aku asa semua baju dia kecik..semua seluar dia kecik..
Kenapa ????sedih weh..sbb bila pakai baju en bobot pun aku asa ketat ..sendat.
Bila naik keta lak..diri sendiri asa keta yg en bobot drive senget sebelah aku..time tu aku gelak kuat gila...tp dlm hatiii menangisss mengenang diri oiii..hahahhahaa
Sampaii aku paksa danish duduk belakanb tp side en bobot drive kunun nk bg balance.hahhahahaha.

So aku gigih google semua tips untuk kurus dlm pantang sambil full bf..in sha Allah..aminnn
Tp aku takut cmm dua tahun lepas ..keterujaan aku sama gak ..tp bila time pantang betul.
Abih semua aku skip..hehe kunun busy jaga danish siang mlm..kununn.nak bengkung pun aku ikut suka nak pakai..

In sha Allah..next entry aku share semua resepi yg collect dr google..aku cantumkan kat sini..huahia
Bye2 asalamuaalaikum


No comments: